Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO IZRAČUNATI TERMIN PORODA? Doznajte taj magični datum uz najjednostavniji kalkulator na koji smo naišli

Pronašli smo NAJJEDNOSTAVNIJI KALKULATOR na internetu kojim se možete poslužiti prije savjetovanja sa stručnjakom.

Iako se čak 96% djece ne rodi na termin poroda, sve se tijekom trudnoće vrti oko tog magičnog datuma.

U razgovoru s ginekologom dobiti ćete pitanje kada vam je bila zadnja menstruacija. Vaš ginekolog treba tu informaciju kako bi uzeo vaš kartonski krug i izračunao vaš očekivani dan poroda.

U Hrvatskoj se najčešće koristi Naegelova metoda za računanje termina poroda. Ova metoda postoji na temelju pretpostavke da menstrualni ciklus traje 28 dana. Na temelju toga trudnoća bi trebala trajati 10 lunarnih mjeseci - 10 mjeseci x 28 dana, to jest 280 dana od zadnje menstruacije. Bez obzira na to što ne traje svakoj ženi ciklus 28 dana, moderno porodništvo i dalje pretpostavlja da svaka trudnoća traje 280 dana što govori kako izračunati termin poroda.

 Izračunavanje termina poroda Izvor: Shutterstock

Ultrazvučnim pregledom se izračunava termin poroda, no pogreške su moguće od 5-7 dana prije ili poslije rečenog datuma. U drugom tromjesečju se mogućnost greške povećava na 7-10 dana prije ili poslije.

Online kalkulatori trudnoće

Računanje datuma poroda i određivanje tjedana trudnoće putem računala ne može zamijeniti pregled i savjet liječnika. Ipak, pronašli smo NAJJEDNOSTAVNIJI KALKULATOR na internetu kojim se možete poslužiti prije savjetovanja sa stručnjakom.

Možda će vas zanimati

Najnovije