Ponekad je dovoljan samo jedan dan da s ‘vratimo sebi’, da se zapitamo koliko se uistinu brinemo o vlastitoj vitalnosti i osobnom rastu, svemu što je ključno za zdrav i ispunjen život. Važnost brige o sebi imali su priliku osvijestiti svi sudionici Sensa wellbeing dana, najvećeg festivala zdravlja, vitalnosti i ljepote na otvorenom. Najbolje holističke metode za tijelo, um i duh stručnjaci su im prezentirali na besplatnim radionicama i predavanjima u parku Maksimir, a uživali su i u Sajmu prirodnih proizvoda te predstavljanju Sensinih partnera.

Da bismo brže stigli od jedne radionice do druge, po maksimirskim puteljcima vozili smo se biciklima Next bike, sustavom javnih gradskih bicikala.jpg
: Mirko Janković i Marko Šivak Da bismo brže stigli od jedne radionice do druge, po maksimirskim puteljcima vozili smo se biciklima Next bike, sustavom javnih gradskih bicikala.

Savjete o uvođenju pozitivnih promjena u život i odbacivanju loših navika koje potkradaju energiju polaznici su mogli čuti na iskustvenoj radionici o emocijama Sonje Runkas, vježbama disanja koje je vodio Danijel Dubičanac, vježbama za lice Jelene Orešković Atabeyki te na predavanju o važnosti zdravlja probavnog sustava powered by Biorela koje je održala nutricionistica Karmen Matković Melki.

Okrijepu tijekom vrućeg proljetnog dana sudionicima je pružila prirodna izvorska voda Cetina.jpg
: Mirko Janković i Marko Šivak Okrijepu tijekom vrućeg proljetnog dana sudionicima je pružila prirodna izvorska voda Cetina

Sudionici panela ‘Kako slaviti prirodnu ljepotu powered by Merz Spezial’, na kojem je urednica Izabela Vrtar ugostila Anamariju Pažin Morović, Biserku Rajković Salatu, Sanju Plavljanić Širolu te Jelenu Orešković Atabeyki, imali su priliku naučiti o važnosti njege iznutra. Izrađivala se i prirodna kozmetika pod vodstvom aromaterapeutkinje Mary Novosel te uživalo u zvučnim meditacijama Svetlane Vukić i Gorana Klemena.

Opustili smo se uz gong meditaciju.jpg
: Mirko Janković i Marko Šivak Opustili smo se uz gong meditaciju

Vježbanje u prirodi uvijek je dobra ideja, stoga su brojni polaznici ponijeli prostirke u park Maksimir i vježbali jogu uz Senku Ljubić, vježbe mobilnosti uz Andreu Solomun, tai chi uz Boru Ranitovića i pilates powered by Merkur osiguranje uz Biljanu Dorotić Džolić.

Nismo zaboravili ni na poticanje važne pokretačke energije – kreativnosti. Pod vodstvom Martine Kosec polaznici su isprobali art terapiju, točnije crtanje fraktala, a Matea Fanuko održala je radionicu izrade makramea, umjetnosti vezivanja čvorova u uzorke.

U galeriji pogledajte kako nam je bilo:

: Mirko Janković i Marko Šivak Sensa Wellbeing dan

Sensa zahvaljuje partnerima koji su podržali organizaciju ovog izdanja wellbeing dana: Obala Grupa s proizvodima YOGI TEA, Ritter SPORT i BIC, Merkur osiguranje, Merz Spezial, Biorela, Sana, Dolcela, PIK Vrbovec, voda Cetina, Rajska (Svetonedeljske rajske rajčice).

Sensa dan je organiziran s Javnom ustanovom – Maksimir.