Predstavljeni su recepti za neodoljiv Vincekov Tiramisu i keksiće s čokoladom koji su se odlično sljubili s prepoznatljivim okusom Jubilarne kave i novitetima, Jubilarna Sensual i Intense, a kušale su ih i poznate TV voditeljice Antonija Stupar Jurkin i Korana Gvozdić.

predstavljeni-slatki-blagdanski-zalogaji-iz-vinceka-uz-jubilarnu-kavu
Antonija Stupar Jurkin, Korana Gvozdić i Antonija Mandić

Nove kave Jubilarna Intense i Jubilarna Sensual kombinacija su probranih arabica i robusta iz Srednje i Južne Amerike, Afrike i Azije. Jubilarnu Intense odlikuje moćni, nešto intenzivniji okus s prirodno prisutnim notama tamne čokolade i arome slatkastih začina, dok je Jubilarna Sensual kava nježnijeg okusa koju karakteriziraju izvorne arome mliječne čokolade i lješnjaka.“, istaknula je Ana-Marija Brodarić, senior brand menadžerica za kategoriju kave u Francku.

Koji je idealan kolač koji ide uz kavu i koji se tajni začini kriju iza ukusnih kolača na bazi kave, otkrila je Emanuela Šandor iz slastičarnice Vincek. „Franckova Ciglica je klasik koji jako dobro ide uz svaki kolač, a u receptu za naš Tiramisu koristili smo Jubilarna Intense kavu jer njezina čokoladna aroma savršeno nadopunjuje ovu poznatu talijansku slasticu, dajući joj jednu posebnu notu. Za predstojeće blagdane preporučujemo i naš recept za keksiće s čokoladom koji će odlično upotpuniti svaki blagdanski stol“, rekla je Emanuela Šandor.

Slastičarnica Vincek vodeći je slastičarski brand u Hrvatskoj zahvaljujući kontinuiranim ulaganjima u proizvodnju, nove tehnologije i trendove te korištenju vrhunskih domaćih sirovina. Svi proizvodi slastičarnice Vincek nositelji su znaka Richemont, kvalitete za izvrsnost u slastičarstvu što ljubitelji slatkih delicija prepoznaju i cijene već više od 40 godina.

Za sve koji ove fine kolače žele pripremiti kod kuće, donosimo recepte slastičara iz Vinceka.

TIRAMISU

Sastojci:

  • 1 paket piškota
  • 150 ml sirupa od kave
  • 700 g mascarpone kreme
  • 10 g kakaa

Sastojci za sirup od kave:

  • 120 ml kuhane Jubilarna Intense kave zaslađene s 1 žličicom šećera
  • 20 ml Cherry Brandya
  • 10 ml ruma

Postupak:

Kuhanu Franck kavu ohladiti u hladnjaku i u nju potom dodati rum i Cherry brandy

Sastojci za mascarpone kremu:

  • 60 grama žumanjaka
  • 50 grama šećera
  • 10 ml Cherry Brandya
  • 20 ml sirupa od kave
  • 400 grama mascarpone sira
  • 160 grama slatkog vrhnja

Postupak:

U žumanjke je potrebno umiješati šećer i vanilin šećer te ih uz lagano miješanje pasterizirati na pari. Smjesu zagrijavati dok ne postigne temperaturu od 63 °C, te uz stalno miješanje zadržati na toj temperaturi 2-3 minute. Temperaturu smjese obavezno provjeriti termometrom za hranu. Pomiješati mascarpone, slatko vrhnje, sirup od kave i Cherry Brandy te miksati dok se ne dobije lagana krema u koju treba umiješati pasteriziranu smjesu jaja i šećera.

Postupak izrade deserta:

Pripremiti 5 čaša. Na dno svake čaše posložiti piškote, te ih preliti s 2-3 žlice sirupa od kave. Potom svaku čašu do pola napuniti mascarpone kremom i ponovno staviti sloj piškota te ju preliti s 2-3 žlice sirupa od kave. Nanijeti zadnji sloj kreme te desert posuti kakaom i ukrasiti po želji.

predstavljeni-slatki-blagdanski-zalogaji-iz-vinceka-uz-jubilarnu-kavu

KEKSIĆI S ČOKOLADOM

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 100 g šećera
  • 30 g  smeđeg šećera
  • 250 g maslaca
  • 150 g čokolade
  • 100 g lješnjaka
  • 30 g žumanjaka
  • 10 g vanilin šećera
  • 5 g cimeta
  • 5 g sode bikarbone
  • 4 g soli

Postupak:

U većoj zdjeli umiješati žumanjke, šećer, vanilin šećer i omekšati maslac. Dodati prosijano brašno, cimet, sodu i sol, te izraditi tijesto da se svi sastojci dobro sjedine. Dodati sitno sjeckane komadiće čokolade i lješnjaka, te ih ravnomjerno umiješati u smjesu. Napravite kuglice promjera oko 3 cm i pravilno ih rasporedite na limu za pečenje na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Dlanom utisnite svaku kuglicu kako bi postale plosnate, te ih pecite 10 min na 180 °C.

predstavljeni-slatki-blagdanski-zalogaji-iz-vinceka-uz-jubilarnu-kavu

Tekst i foto: promo