KAKO ZNATI JE LI VAŠ PARTNER DOBAR OTAC? Primijetite li da radi ovih 10 stvari vaša su djeca u odličnim rukama

Njihovo ponašanje i briga o novorođenčetu mogu se izjednačiti s onima koje ispoljavaju majke, zbog čega su muškarci izuzetni.

Shutterstock Primijetite Ii kod muškarca ovih 10 stvari znači da je dobar otac

Pedagoginja Roselle Umlas koja svoj posao radi više od desetljeća svjedočila je tome da očevi dolaze “u svim oblicima i veličinama”. Ali oni doista posvećeni se ističu od ostalih. Po čemu, otkrila je za portal Hack Spirit.


1. Predan otac je prisutan i bavi se djecom

Drugim riječima on je tu. Ne samo fizički tu, već i emocionalno i mentalno. On je stvarno predan djeci. To su oni očevi koje vidite kako viču i bodre svoju djecu tijekom nogometnog treninga.

2. On bira i kvalitetu i kvantitetu

Posvećeni očevi ne razmišljaju na način "kvaliteta protiv kvantitete" kada je u pitanju vrijeme provedeno s djecom. Rade i jedno i drugo – puno vremena provode sa svojom obitelji i trude se da to bude što kvalitetnije.

Shutterstock  Posvećeni očevi puno vremena provode sa svojom obitelji i trude se da to bude što kvalitetnije

3. Osigurava disciplinu i vodstvo

Djeca trebaju granice, a predani otac zna da je disciplina neophodna i da je ona zapravo dokaz njihove ljubavi. On razumije pojam – odgojiti zdravu, sretnu djecu koja će postati dobro prilagođene odrasle osobe.

4. On je dobar uzor

Naravno, ne možete usaditi odgovarajuću disciplinu i vodstvo ako sami niste izvrstan primjer.

5. On dijeli odgovornosti

Prošla su vremena kada su muškarci odlazili na posao i sve kućanske poslove i roditeljstvo prepuštali ženama. Dakle, predani otac je tu i mijenja pelene. Kuha večeru. Odlazi na roditeljski sastanak.


6. Vrijednosti su mu važnije od ocjena

Naravno, želi da njegova djeca budu dobra u školi. Ali osim toga, ono što mu je važnije je da odrastu u ljubazna i pristojna ljudska bića.

Shutterstock  Predani očevi dijele sve odgovornosti s mamama

7. Potiče neovisnost

Dopušta djeci da donosi manje odluke, kao što je ona što će odjenuti i kojom će se igračkom igrati. Možda čak dopusti svom djetetu da pokuša napraviti vlastiti sendvič. U biti, predani tata ne boji se prepustiti se stvaranju okruženja u kojem se njegova djeca mogu osjećati osnaženo i spremno za izazove u stvarnom svijetu.

8. Pokazuje naklonost

Znate čega se još ne boji predani otac? Obasipati svoju djecu zagrljajima i poljupcima! Ili, ako nije ljubitelj fizičkog iskazivanja ljubavi, pokazat će to kroz pohvale i lijepe riječi.


9. Brine o sebi

Kao što provodi kvalitetno vrijeme sa svojom djecom i pruža im brigu, isto čini i sa samim sobom. On ostaje u formi, jede zdravu hranu, upravlja stresom i brine o vlastitom blagostanju.

10. Iznova uči i prilagođava se

Otac koji sve zna i ne može prihvatiti savjet vjerojatno nije predan. Jer oni koji jesu znaju da ne znaju sve. Čak i ako već rade fantastičan posao uvijek su svjesni toga da mogu još bolje.

Shutterstock  Predani očevi obasipaju djeci poljupcima i nježnosti