Idealni roditelji znaju pravi odgovor na svako pitanje, svaku potrebu, svaki problem. Ni najveća zapreka ih ne zbaci s jasnog puta. Uvijek su empatični, šaljivi, strpljivi, voljni, poduzetni, iskreni a njihova se djeca uvijek osjećaju sigurna i zaštićena bez obzira na sve. To je naravno utopija. Ne postoje savršeni roditelji. To su potvrdile i mame i tate na društvenim mrežama koje su podijelili situacije u kojima im je teško biti iskren s djecom.

1. Djed Božićnjak ne postoji
"Moje dvoje starije djece postupno su došli do zaključka, ali moj najmlađi sin je plakao cijelu noć nakon zadnjeg Božića i zahtijevao da mu kažem istinu", prenosi portal Index.


2. Imamo financijskih problema
"Moji roditelji su me štitili od naše financijske situacije. S druge strane, roditelji moga supruga dijelili su s njim gotovo sve. I dok je kao klinac bio u stresu zbog toga, na kraju je mene naučio štedljivosti i vrijednosti novca."

3. I roditelji imaju strahove
"Bojim se da ću umrijeti prije nego što vidim svoju djecu kako su odrasla. Moj tata je umro kad sam imao 18 godina, a muškarci u mojoj obitelji općenito nisu dugog vijeka. Želim s njima razgovarati o dubokim temama i vidjeti ih kako završavaju fakultet ili upoznaju ljubav svog života."


4. Posvojen si
"Doslovno, od trenutka kada smo posvojili djecu, počeli smo razgovarati o usvajanju. Zašto? Jer što prije počnete, to ćete se lakše snaći u razgovoru i terminologiji. Kad je moja starija kći bila beba, govorio sam joj da mi je tako drago što smo ju usvojili i da je ona najbolje što nam se dogodilo."

5. Imam zdravstvenih problema
"Roditelji ne žele da im se djeca plaše, što je najčešća emocija kada se nekom mladom kaže da bi mogao izgubiti roditelja. Dijete se ne brine o bolničkim računima, kako organizirati sprovod ili tko će se brinuti o njemu, kao što to radi odrasla osoba. Jednostavno su uplašeni i jako tužni."

djed Božičnjak
Roditeljima je često teško reći djeci da Djed Božićnjak ne postoji