Anonimna odgojiteljica objavila je na Redditu fotografije jedne prostorije u vrtiću koja izgleda kao da ju je poharao tornado. Nažalost, riječ je o djetetu s izljevima bijesa, odnosno tantrumima, koje je razbacalo sve igračke i poskidalo predmete s polica. Iako su čitatelji bili uvjereni kako je riječ o više trogodišnjaka, šokirali su se kada su shvatili da je nered napravilo samo jedno dijete.

„To je više od izljeva bijesa, ovo je problem s ponašanjem. I ja sam nekada radila kao odgojiteljica i imala sam djecu s ovom razinom bijesa. To je problem s kojim se teško nositi i još jedan razlog zašto više ne radim taj posao. Postoji bezbroj faktora koji mogu utjecati na to da dijete reagira na ovaj način. Prema mom iskustvu, jedan od njih često je stresan obiteljski život. Ovako mlado dijete tek uči kako regulirati osjećaje i ako život kod kuće nije sređen ili siguran, onda se ponašaju ovako jer ne znaju kako razgovarati o onome što ih zapravo muči. To čak i ne mora biti pravo zlostavljanje ili nešto slično. S jednim klincem kojeg sam imala je problem bio razvod njegovih roditelja. Neprestano su se svađali i on je dane u tjednu provodio u dva različita doma doma. Svaki od roditelja je provodio drugačiju disciplinu tako da nije bilo dosljednosti ni stabilnosti. Zato je rutina jako važna za malu djecu. Ovo je samo jedan primjer. Ovakva djeca trebaju odgovornu odraslu osobu koja će im pomoći da pravilno i na zdrav način izraze snažne emocije. No, nažalost, mnogi roditelji ne znaju kako ih naučiti“, glasio je jedan od komentara na fotografije.

Untitled3.jpg
Reddit Screenshot Iako su čitatelji bili uvjereni kako je riječ o više trogodišnjaka, šokirali su se kada su shvatili da je nered napravilo samo jedno dijete