Židovsku djecu roditelji uvijek potiču da marljivo rade i upravljaju svojim vremenom i u tome se krije tajna njihovog uspjeha. Ukoliko želite kopirati njihove metode usvojite ovih 7 zlatnih pravila:


1. Ne stvarajte im komplekse
Oni nikad neće djetetu reći “Nisi to dobro napravio/la”, već će umjesto toga reći “Kako je dobro dijete poput tebe moglo tako pogriješiti?”. "Moje dijete nema i ne može imate mane" - to je stav židovskih majki. Možda su ih i primijetile, ali ntiko drugi neće znati za njih, jer nikad ne pričaju loše o svojoj djeci.

2. Sloboda u razumnoj količini
Stroga pravila i sloboda - židovski odgoj je kombinacija tih dviju krajnosti. Roditelji će naučiti djecu do koje granice mogu ići, ali kroz razgovor.

3. Što češće ih pohvalite
Hvale djecu kad god je to moguće. Smatraju da je važno hvaliti djecu pred prijateljima i trude se da i oni to čuju jer vjeruju da tako jačaju njihovo samopouzdanje i želju za uspjehom.

shutterstock_2215706541.jpg
Shutterstock Židovi smatraju da dijete mora odrastati u zdravoj zajednici, okruženo ljubavlju i zajedništvom

4. Budite im primjer 
Djeca oponašaju ono što vide, stoga se smatra da roditelj mora biti dobar primjer.

5. Pružite im ljubav i poštovanje
Dijete mora odrastati u zdravoj zajednici, okruženo ljubavlju i zajedništvom, kako bi izraslo u osobu punu samopouzdanja.

6. Usavršite se
Židovski psiholozi vjeruju da je za dobar odgoj ključno usavršiti sebe. Na taj način i djeca uočavaju da je neprestano učenje ključ uspjeha.

7. Naučite ih da pametno koriste vrijeme
Njihova djeca imaju puno aktivnosti i odmalena ih se uči da je normalno biti zauzet i pametno trošiti svoje vrijeme.

shutterstock_1977544115.jpg
Shutterstock Njihova djeca imaju puno aktivnosti i odmalena ih se uči da je normalno biti zauzet