Službeni Instagram profil kraljevske obitelji princeandprincessofwales već tradicionalno objavljuje fotografije kraljevskih mališana na njihove rođendane. Prošlog tjedna maleni je Louis proslavio šesti rođendan, a najnoviji portret tradicionalno je fotografirala njegova mama, Catherine, princeza od Walesa.

Danas je deveti rođendan princeze Charlotte, a Kate je također navedena kao autor nove fotografije. Još otkad je bila beba, svi su primjećivali njezinu sličnost s pokojnom prabakom, kraljicom Elizabetom II. 

Pogledajte kako je pokojna kraljica Elizabeta izgledala kao djevojčica, ovdje je na fotografiji sa svojom mlađom sestrom, princezom Margaret.

Kako je izgledala princeza Charlotte na rođendanskim fotkama
- / World history archive / Profimedia 

Kako malena princeza odrasta, neki tvrde da je sve sličnija svom tati, princu Williamu, poput brata, princa Georgea, dok je njihov najmlađi brat, princ Louis najviše naslijedio od majčine strane, obitelji Middleton. Za Williama se u djetinjstvu govorilo da je sličan mami, princezi Diani, ali je kasnije ipak počeo više sličiti svom ocu, kralju Charlesu. 

Na Charlottein rođendan prisjećamo se njezinih fotografija kroz godine pa možete sami procijeniti kome iz obitelji je najviše slična.

Inače, princezu Charlotte možemo nazvati i modnom influencericom jer odjevni komadi u kojima se pojavljuje na službenim rođendanskim fotografijama rasprodane su u rekordnom roku.

Kate Middleton poznata je po tome što godinama nosi iste komade odjeće, a i po tome da kraljevski mališani naslijeđuju odjeću međusobno. 

Zanimljivosti o princezi Charlotte

  • četvrta je u redu za prijestolje, iza oca, princa Williama te brata, princa Georgea.
  • Kate i ostali ukućani Charlotte zovu "Lottie", a William je zove "Mignonette", što na francuskom znači "slatkica".
  • obožava gimnastiku, a Kate je novinarima otkrila da svaki dan radi krug naprijed-nazad, stoj na rukama itd.
  • voli životinje, a poput njezine pokojne prabake, Charlotte su omiljeni psi. Princeza je i strastveni jahač, a počela je jahati sa samo 17 mjeseci.
  • Kate i William otkrili su novinarima da se Charlotte voli šaliti. Često voli reći da ima 16 godina i da će raditi što god hoće.
  • zna španjolski zahvaljujući svojoj dadilji.