Iako ima samo pet godina, princ Louis uči o emocijama, uz pomoć takozvanog kotača emocija. To je krug koji različitim bojama prikazuje osnovne emocije koje je lakše izraziti u središtu, a one složenije, u krugovima oko njih.

Kate Middleton u više je navrata govorila o tehnici u školi Lambrook koju pohađa njezin najmlađi sin, a na simpoziju na kojem je bila domaćin, otkrila je nalaze posljednjeg  istraživanja svoje Royal Foundation Center for Early Childhood.

8 primarnih emocija

Kotač emocija izvorno je za odrasle osmislio američki psiholog dr. Robert Plutchik 1980. godine, no ponovno je u modi, piše Daily mail

Iako se kaže da ljudi doživljavaju oko 34 000 različitih emocija, dr. Plutchik vjeruje da sve one proizlaze iz osam primarnih: ljutnje, straha, tuge, gađenja, iznenađenja, iščekivanja, povjerenja i radosti. Ovi se osnovni osjećaji mogu pojačati ili postati blaži, a svaka emocija ima potpunu suprotnost.

Stvorio je ovaj alat koji nam pomaže poboljšati našu 'emocionalnu inteligenciju' - koncept koji danas, četiri desetljeća kasnije, osvaja pažnju na društvenim mrežama, a popularan je u britanskim školama i poznatim ličnostima poput Jennifer Aniston i Gwyneth Paltrow.

Prema Mentally Healthy Schools, s kojima surađuje Princeza od Walesa, kotač osjećaja koristi se za djecu od 4 do 11 godina. Uz pomoć ovog kotača, djecu se uči da je u redu osjećati sreću, tugu, ljutnju, strah, iznenađenje, nervozu i druge emocije, ali i da svatko ove osjećaje doživljava drugačije ovisno o iskustvima i situaciji.