Jeste li i vi upali u zamku – još umorni se izvučete iz kreveta i odijevate prvu trenirku na koju naletite, kosu nabrzinu skupite u punđu i nastavite obavljati obaveze vezane za dijete? Ili ujutro odlazite na posao bez šminke, jer više, dok spremite djeci doručak i odjenete ih za vrtić, jednostavno nemate vremena za sebe. Mame su kraljice upravljanja vremenom pa stvari za koje nam je nekad bilo potrebno 30 minuta sada obavimo u svega 10. Toliko je i ovoj mami bilo potrebno da izgleda svježe i odmorno i spremno za novi radni dan. Zahvaljući ovom make up tutorialu kozmetičarke i mame Shaylee Glaziner i vi možete dati prioritet sebi i u svega 10 minuta izgledati kao zaposlena mama iz reklame.


SAVJETI ZA BRZO ŠMINKANJE

Uz ovih nekoliko savjeta za šminkanje bit ćete učinkovitije i brže:

1. Koristite višenamjenske proizvode
Umjesto da nanosite hidratantnu kremu pa onu koja sadrži SPF te zatim puder na tržištu postoje kombinacije ovih proizvoda. Možete čak koristiti i BB kremu umjesto pudera kako biste svojoj koži dali zdrav sjaj, a velik broj njih već sadrži i SPF. Ista je stvar i s puderom i korektorom – postoje proizvodi koji obnašaju obje funkcije.

shutterstock_1744205789.jpg
Shutterstock Kako biste uštedjeli vrijeme koristite višenamjenske proizvode

2. Ne odlazite na spavanje bez hidratantne kreme
Na licu se odmah vidi umor stoga je dobra njega kože ključna za besprijekoran izgled. Ujutro zacijelo nećete imati vremena za njegu kože stoga biste navečer, nakon što djeca zaspu, trebali odvojiti nekoliko minuta da na brzinu nanesete noćnu hidratantnu kremu.

3. Ne zaboravite sjenilo
Kako biste razbudili umorne oči, odaberite sjenilo koje odgovara boji vaših očiju. Plave oči se najbolje „slažu“ sa sjenilima zemljanih tonova, zelene sa zelenim, smeđim i bakrenim tonovima, a smeđe sa svim nijansama.

shutterstock_1064804747.jpg
Shutterstock Sjenilo odgovarajuće boje će razbuditi umorne oči

5. Stavite malo boje na usne
Ruževi su pomalo nepraktični, osobito ako ćete poljubiti dijete na rastanku, a i morate ih neprestano nanositi, stoga je najjednostavnije nabaviti odličnu olovku za usne koja će biti postojana gotovo cijeli dan.