Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROĐENA BEBA REKORDER TEŠKA GOTOVO 7 KILOGRAMA: Liječnici i sestre bili su iznenađeni kada su vidjeli koliki je dječak

U SAD-u rođena je beba teška 6,7 kilograma.

 Rođena beba teška 6,7 kg Izvor: Facebook

Velikom bebom smatraju novorođenče iznad četiri kilograma, posebno ako su rođene prirodnim putem. Kad čak i liječnici procijene da je beba prevelika, često će žena roditi carskim rezom. Ali neke porođajne težine ipak će zapanjiti mnoge, bez obzira na način na koji je beba stigla na svijet. To se dogodilo i roditeljima bebe rođene sa 6,7 kilograma!

Kad je rođen sin Chance and Britteney Ayres i kad su ga u porođajnoj sali stavili na vagu, u čudu su ostali i roditelji, ali i osoblje koje se nalazilo u sali. Kad je vaga pokazala 6,7 kilograma mnogi su se iznenadili, iako su očekivali veće dijete zbog činjenice da su i prethodna djeca u obitelji bila velika.

Možda će vas zanimati

Sonny, kako su nazvali dječaka, je peto dijete u obitelji Ayres, a bio je dug 55 centimetara.

"Nije mi padalo na pamet da bi mogao biti tako velik,“ rekao je tata, te dodao da su se „svi, čak i liječnici i sestre kladili na to koliko je će biti velik."

Ipak, kad su ga stavili na vagu, svi su ostali bez teksta i pogledavali se u čudu u bolnici Cambridge Memorial Hospital, gdje su rođena i ostala djeca ove obitelji. I jedno od prethodne djece rođeno je s gotovo 6 kilograma, pa je bilo logično očekivati da niti ovo neće biti manje. No, ipak su se iznenadili.

Doktori su, usput, istaknuli da Britteny, mama bebe, nije imala trudnički dijabetes, koji može potaknuti veću porođajnu težinu bebe, piše miss7mama.

Možda će vas zanimati

Najnovije