Najčešći razlozi za izdajanje su stanja kada su dojke prepunjene te se izdajanjem postiže omekšanje dojke, i lakše djetetovo prihvaćanjem dojke. Izdajanjem se može povećati količina mlijeka, naravno ukoliko je potrebno.
Ukratko, izdojeno mlijeko, bez obzira radi li se o većoj ili manjoj količini, može se pohraniti i upotrijebiti kasnije. Važno je da vodite računa da izdojeno mlijeko ne držite u prostoru iznad 37°C, nego na sobnoj temperaturi od 19 – 22°C do šest sati. I manje količine izdojenog mlijeka možete sakupljati pohranjivanjem u hladnjak na temperaturi od 0 do 4°C i upotrijebiti unutar tri do pet dana. Ako se radi o većoj količini mlijeka preporuka je zamrznuti ga. Izdojeno majčino mlijeko možete čuvati na duže vrijeme u pretincu za zamrzavanja u sklopu hladnjaka do dva tjedna, ili u zasebnom dubokom zamrzavanju ( ispod 19°C) šest mjeseci.
Ako čuvate izdojeno mlijeko u nekoliko spremnika obavezno označite datum izdajanja, kako biste počeli koristiti najstarije. Zamrznuto mlijeko možete postupno odletiti u hladnjaku - tada ga upotrijebiti u naredna 24 sata. Ako zamrznuto mlijeko odlučite odlediti uranjanjem u toplu vodu, morate ga upotrijebiti u roku jednog sata. Kuhanjem ili grijanjem u mikrovalnoj pećnici se uništavaju dobra svojstva mlijeka, zato to nije preporučljivo.
3 pravila odgoja Jordana Petersona: "Vodite računa što radite, a ne što pričate"
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović