Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NE PLAČITE NAD PROLIVENIM MAJČINIM MLIJEKOM: Za ovo možda još niste čuli, ali mame su bile oduševljene

Autor Sanja Matasić

Svaka mama koja se izdajala zna koliko treba 'pumpati' za malenu količinu od 60 ml. Prava je šteta ako prolijete ovo tekuće zlato

 izdojeno majčino mlijeko Izvor: Shutterstock

Ako ste se ikad sat pokušavali izdojiti i dobili jadnih 60 ml, razumjet ćete očaj koji vas može uhvatiti ako vam se dogodi da ga slučajno prolijete. Postoji razlog zašto za majčino mlijeko kažu da je pravo tekuće zlato – osim što je bogato raznim nutrijentima, vrlo ga je teško izdojiti u dovoljnoj mjeri koja dovoljna bebi u razvoju.

No majčino mlijeko može se na dobar način iskoristiti ako ga i prolijete, a jedna je mama na instagramu pokazala genijalan trik.

Na instagramu podcasta Birth Stories osvanuo je video koji pokazuje zašto stvarno ne trebate plakati nad prolivenim majčinim mlijekom... i to je olakšavajuće!

'Pokupite ga čistom krpicom i spremite za kasnije u hladnjak, a potom ga stavite u kadu za svoju bebu. Prekrasna mliječna kupka. Izvrsno za kožu', napisala je mama koja se dosjetila ove genijalne ideje.

Video prikazuje kako mlijeko skupiti čistom krpicom za čišćenje lica, potom ga staviti u Ziploc vrećicu i čuvati u hladnjaku do vremena za kupanje.

Jedna je pratiteljica dodala i svoj savjet: 'Ako ga prolijete na neku čistiju površinu, upijte ga krpicom, zamrznite i dopustite bebici da ga žvače i siše. Spas!'

Poznato je da se majčino mlijeko može koristiti i u njezi bebe, a neki su njime pokušali tretirati i razna kožna oboljenja. Prema članku objavljenom u Nutrients, pozitivni učinci majčina mlijeka zabilježeni su u korištenju kod sljedećih situacija:

• ekcema
• pelenskog osipa
• njege pupkovine
• neonatalnog konjunktivitisa

Možda će vas zanimati

Najnovije