Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTREBNA JE, A NEĆETE JE KORISTITI DUGO: Iako je skupa, evo zašto nije dobro koristiti rabljenu izdajalicu

Autor Sanja Matasić

Rabljena izdjalica je jeftinije rješenje, ali dobro razmislite o tome jer postoji mogućnost prenošenja bakterija i gljivica.

 majka izdaja mlijeko Izvor: Shutterstock

Dojenje je divno iskustvo, a osim hranjenja bebe, ono je način povezivanja između majke i djeteta.

Kada krenete u avanturu dojenja, izdajalica je velika pomoć. Prije svega pomaže vam kod povećavanja količine mlijeka i olakšava razdoblje prva dva tjedna dok se ne regulira ponuda i potražnja.

 izdajalica i izdojeno mlijeko Izvor: Shutterstock

Kako izdajalice nisu jeftine, možda dođete u iskušenje da posudite nečiju izdajalicu ili čak kupite rabljenu. Međutim, dobro razmislite o tome jer se neke bakterije i virusi mogu prenijeti u majčino mlijeko.

Naime, većina izdajalica ima dijelove koji se ne mogu do kraja očistiti ili zamijeniti. Nećete moći u potpunosti sterilizirati posuđenu izdajalicu pa bi vaše mlijeko moglo biti zaraženo bakterijama. S druge strane, moguće da nakon nekog vremena izdajalica ne ‘vuče’ dobro pa ćete se samo namučiti.

Rabljene izdajalice donose visok rizik da svoje novorođenče, ali i svoje bradavice izlažete bakterijama, virusima ili gljivicama. Stoga, stručnjaci preporučuju da uložite u vlastitu izdajalicu. Čak, nije dobro nakon jednog djeteta spremiti je u zalihu opreme za drugo ili treće dijete.

Možda će vas zanimati

Najnovije