Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ MUKAMA S PRESVLAČENJEM BEBE: Jeste li znali da im bodi možete odjenuti na puno jednostavniji način?

Autor Sanja Matasić

Svaka čast roditeljima koji su otkrili jednu nevjerojatnu funkciju kod bodija za bebe

 presvlačenje bebe Izvor: Shutterstock

Majice i haljine većina oblači preko glave, zar ne? I kada postanemo roditelji jedna od prvih stvari koje s bebom činimo jest mijenjanje pelena i presvlačenje bodija. Priznajte, bili ste uvjereni da 'drukerčići' ili prorezi na dijelu bodija koji prekriva ramena služe samo zato da bi lakše prošla bebina glava.

Stoga je posve jasno zašto je ova mama bila toliko oduševljena svojom spoznajom da ju je odlučila snimiti i video postaviti na YouTube. 

Nakon punih 10 godina iskustva s bebama, doznala je čemu služe prorezi ili 'drukerčići' na ramenima - da biste skinuli i odjenuli bebi bodi, ali ne preko glave, nego preko nogu.

Kada bolje razmislimo, ovaj je način posve logičan. Kao prvo, bebin vrat tijekom prvih mjesec-dva života još nije čvrst i beba ne može sama držati glavicu pa je skidanje bodija 'prema dolje', ili preko nogu puno praktičnije i jednostavnije. Pritom čak manje uznemiravate bebu jer većina njih često i negoduje kod presvlačenja.

No, ruku na srce, tko bi pomislio da su proizvođači mislili na to kada su kreirali bodije? Nigdje ne dobivate upute za upotrebu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije