Glumica Olivia Munn, koja je u prosincu prošle godine postala mama dječaka Malcoma, potpuno je iskreno progovorila o svojoj borbi s dojenjem.

Bez obzira ne to jeste li nova mama ili mislite da biste mogli napisati svoju knjigu o roditeljstvu, svaka je beba zagonetka koju treba tek odgonetnuti, posebno kada je u pitanju dojenje. Ako planirate dojiti, nikad ne znate kako će sve to na kraju ispasti –  uvijek može biti posve nova avantura, često s potpuno drukčjim frustracijama.

Možda vaše dijete baš neće prionuti na sisanje pa vaša zaliha mlijeka neće se povećavati, nego ćete osjećati da ste stalno u nekom manjku. Unatoč tome što su ova iskustva normalna, mama koja ima problema s dojenjem često se osjeća jadno i bespomoćno, pogotovo ako silno želite dojiti.

Tako je Olivia Munn, prvi put mama, na svome Instagramu u objavi objasnila kako se obratila čak dvjema savjetnicama za dojenje, ako je isprobala čak tri različite izdajalice, kako je pila na litre kokosove vode, a sve da bi potaknula laktaciju.

'Ništa od toga nije uspjelo', napisala je u objavi. 'Plakala sam i plakala, osjećala sam se kao da mi tijelo otkazuje.'

Naposljetku, počela je koristiti sustav za dojenje, a zapravo je riječ o uređaju koji se može napuniti i majčinim mlijekom i adaptiranim mlijekom. Olivia je demonstrirala kako je zalijepila uređaj na svoje grudi i tako dopunila hranjenje, a da pritom njezin sinčić ne bude zbunjen kao u slučaju da mu je samo dala bočicu.  

Iako je dojenje najbolji način hranjenja bebe, ako ono ne uspije - ili zbog neiskustva ili zbog zdravstvenih razloga ili zbog toga što je beba 'teška na dojenje' pa ne 'navuče' dovoljno mlijeka - važno je bebu nahraniti bez frustracija i osjećaja krivnje koji samo mogu pogoršati situaciju.

Na kraju, glumica je zaključila: 'Učinite sve što trebate da nahranite svoju bebu i ne dopustite da se osjećate loše zbog toga'.