Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽENA POSVETILA PISMO SVOJOJ NEPLODNOSTI: „Mrzila sam te. Slamaš srca. Rekla si mi da moje tijelo nije dovoljno dobro“

Autor Roditelji.hr

Blogerica Desiree Fortin osvrnula se na problem s kojim se bori puno parova i otkrila je kako se osjećala zbog vlastite neplodnosti

 Žena koja se godinama borila s neplodnosti napisala pismo o svojoj borbi Izvor: Shutterstock

Danas je majka troje djece, no čak tri godine Amerikanka Desiree Fortin i njezin suprug borili su se da postanu roditelji. Budući da im to nikako nije polazilo za rukom, odvažili su se na postupak umjetne oplodnje i, srećom, dobili dvije djevojčice i jednog dečka. Prije dvije godine još jednu djevojčicu, a u siječnju ove godine dobili su i peto dijete – još jednu kćer. No bol koju je osjećala dok nije uspjela začeti toliko je snažna da je svojoj Neplodnosti napisala i dirljivo pismo koje je objavila na Instagramu.

„Draga Neplodnosti, mrzila sam te. Kradeš snove. Slamaš srca. Donosiš tugu. Otimaš živote. Ti si razlog zašto nisam mogla ostati trudna prirodnim putem. Utopila si moje srce u jad zbog nemogućnosti da postanem Majka na način kao ostale žene. Rekla si mi da moje tijelo nije dovoljno dobro. Možda si bila velik dio moje priče, ali me nikad nisi definirala. Isprašila sam te. Pobijedila sam te. Pokazala sam ti da se neplodnost može pobijediti i Bog je konačno usadio život u moju utrobu.

Neplodnosti, toliko si stvari donijela sa sobom kada si ušla u moj život. Nije se radilo samo o tome da ne mogu ostati trudna. Donijela si mi više suza nego što sam ikad mislila da mogu isplakati. Zbog tebe sam ležala na podu svoje kupaonice, potpuno isprazna nakon brojnih negativnih testova na trudnoću. Morala sam istrpjeti injekcije, modrice i svakakve lijekove jer kada ste neplodni i tražite pomoć od liječnika, to je ono što vas čeka. Skupa si i fizički, emocionalno i mentalno iscrpljujuća. Neplodnosti, moje si srce izložila razočaranju i agoniji. I iskreno, bilo je prilično bolno svaki put kad bih čula riječi "trudna sam" od nekog drugog. Pa ipak, usred svega toga - donijela si mi nadu.

Koliko god sam te mrzila, Neplodnosti, toliko sam ti zahvalna što si bila dio moje priče. Učinila si me snažnom. Čak i prije nego li sam ostala trudna, osjećala sam da postajem snažnija. Osjećala sam se kao Superžena nakon svih tih injekcija, lijekova, vađenja krvi, posjeta liječniku itd., a pronašla sam i emocionalnu snagu. Naučila sam kako biti hrabra i imati vjeru da Bog zna sve bolje od mene. Bila si moj pepeo, ali Bog te učinio lijepom. Da nije bilo tebe - ekstremne boli koju si mi prouzročila, laži koje si mi govorila, tuge koju si mi iznova donosila - ne bih znala što je nada. Nada te neće razočarati. Nada znači imati vjeru u ono što se čini nemogućim. To je povjerenje u Boga kada je sve izgubilo smisao. Neplodnosti, kada se danas osvrnem na godine kada si bila dio mog života sve što mogu reći je Hvala!“, napisala je.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Najnovije