DOMAĆI SLADOLED KAO IZVOR ZDRAVLJA: Donosimo recept za voćnu poslasticu na štapiću od jagoda i banane

Sezona jagoda je u jeku, a osim što je iznimno zdravo, ovo voće je i jako ukusno pa ga možete koristiti u pripremi jogurta, smoothieja, kolača, ali i slastica. Danas smo ih iskoristili za primamljiv desert na štapiću za vaše najmlađe

Shutterstock ovaj domaći sladoled od jagoda iznimno je zdrav i jednostavan za izradu

Kažu da se djeca koja jedu jagode općenito bolje hrane. A budući da je sezona jagoda u jeku, a i sezona sladoleda je već dobrano počela zašto ne spojiti to dvoje u jedan super obrok koji će mališani s veseljem konzumirati. Ne zaboravite da jagode smanjuju rizik od raka, utječu na vid, sprječavaju alergije, olakšavaju bol i obiluju vitaminima i mineralima. Zdraviji sladoled od ovog zacijelo ne postoji!

Shutterstock  Sezona jagoda je u jeku, a i sezona sladoleda je već dobrano počela - zašto ih ne spojiti?

SASTOJCI:

  • 125 g banane
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 1 žlica soka od limete
  • 250 g jagoda
  • 50 ml javorovog sirupa
  • 12 kalupa za sladoled na štapiću

PRIPREMA: 

Bananu ogulite, narežite na kolutove i izmiksajte u kašicu zajedno s kokosovim mlijekom i sokom od limete. Jagode operite i očistite, narežite na kockice pa izmiksajte s javorovim sirupom. Ako kašica nije dovoljno slatka dodatno je zasladite. Pomiješajte 1/3 kašice s bananom i 1/3 kašice s jagodama. Zatim tri mješavine proizvoljno ulijevajte u kalupiće za sladolede na štapiću. U smjesu umetnite štapiće i stavite sladolede u zamrzivač na najmanje 4 sata. Prije serviranja kalupiće kratko stavite u vruću vodu kako biste sladoled lakše izvukli iz kalupa.