Već smo pisali o svim blagodatima jagoda, voća koje pozitivno utječe na naše i zdravlje naše djece. Stoga ne bi bilo na odmet sve ih više koristiti dok ih ima, jer njihova sezona ne traje predugo. S obzirom na to da je pred nama topli vikend, ukoliko imate obiteljsko druženje poslužite ovu jednostavnu, a osvježavajuću tortu.
SASTOJCI:
- 2 jaja
- sol
- 120 g šećera
- 60 g brašna
- 500 g jagoda
- 375 g svježeg sira
- 300 g slatkog vrhnja
- 6 listova želatine (namočene)
- 3 žlice limunovog soka
- čokoladne mrvice za ukrašavanje
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca istucite u čvrsti snijeg s malo soli i 60 g šećera. Umiješajte umućena žumanca pa zatim i brašno. Smjesu ulijte u okrugli kalup (promjera 18 cm), obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici 18 do 20 minuta. Izvadite biskvit iz kalupa. Jagode operite i očistite pa 400 g izmiksajte u kašicu i procijedite kroz sito. Izmiksajte sir sa 60 g šećera. Istucite vrhnje u šlag. Namočenu želatinu ocijedite i otopite u zagrijanom limunovom soku. Pomiješajte 1/3 želatine i 1/3 sira. Umiješajte 75 g šlaga pa kremu premažite na biskvit. Preostalu želatinu umiješajte u preostali sir pa dodajte i kašicu od jagoda te polovicu preostalog šlaga. Dobivenu kremu premažite na tortu. Cijelu tortu premažite preostalim šlagom i ukrasite po želji čokoladnim mrvicama i jagodama.