ZDRAV BOŽIĆNI DESERT ZA MALIŠANE: Donosimo recept za kultni ‘glajhgeviht’ chefa Marija Mihelja

Ova varijanta rađena je s pirovim brašnom i manjim udjelom šećera. A podjednako je ukusna

Inkubator Motivator Recept chefa Marija Mihelja za glajhgeviht, voćni biskivit s pirovim brašnom, šljivama, jabukama

Inkubator Motivator inicijativa ne samo da potiče usvajanje novih navika, već i promjenu životnog stila cijele obitelji nabolje. Važnosti promicanja zdravih životnih navika među najmlađima svjestan je i popularni chef Mario Mihelj koji je na završnom događanju kojim je zatvorena ovogodišnja inicijativa predstavio ukusan recept za popularni glajhgeviht - voćni biskivit s pirovim brašnom, šljivama, jabukama i cimetom za koji recept donosimo u nastavku...

SASTOJCI:

  • 5 kom jaja
  • 120 g šećera
  • 100 ml biljnog ulja
  • 200 ml jogurta
  • 200 g pirovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g pšenične krupice
  • 10 g šećera u prahu

PRIPREMA:

Od pet bjelanjaka istući čvrsti snijeg. Pet žutanjaka i 120 g šećera miksati u kremu, zatim dodati ulje i jogurt dok se ne sjedini. Brašno i prašak za pecivo dodati u kremu od žumanjaka te promiješati. Dodati snijeg od bjelanjaka, griz i dobro promiješati. Zatim nauljiti pleh sa svih strana i malo ga pobrašniti. Uliti smjesu u pleh i ravnomjerno rasporediti smjesu, a zatim ga popikati. Voće rezati na male komade, staviti sve u pećnicu zagrijanu na 180°C na 45 minuta. Kad se kolač ohladi, narezati na kocke i posipati šećerom u prahu.

Inkubator Motivator