Inkubator Motivator inicijativa ne samo da potiče usvajanje novih navika, već i promjenu životnog stila cijele obitelji nabolje. Važnosti promicanja zdravih životnih navika među najmlađima svjestan je i popularni chef Mario Mihelj koji je na završnom događanju kojim je zatvorena ovogodišnja inicijativa predstavio ukusan recept za popularni glajhgeviht - voćni biskivit s pirovim brašnom, šljivama, jabukama i cimetom za koji recept donosimo u nastavku...
SASTOJCI:
- 5 kom jaja
- 120 g šećera
- 100 ml biljnog ulja
- 200 ml jogurta
- 200 g pirovog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 150 g pšenične krupice
- 10 g šećera u prahu
PRIPREMA:
Od pet bjelanjaka istući čvrsti snijeg. Pet žutanjaka i 120 g šećera miksati u kremu, zatim dodati ulje i jogurt dok se ne sjedini. Brašno i prašak za pecivo dodati u kremu od žumanjaka te promiješati. Dodati snijeg od bjelanjaka, griz i dobro promiješati. Zatim nauljiti pleh sa svih strana i malo ga pobrašniti. Uliti smjesu u pleh i ravnomjerno rasporediti smjesu, a zatim ga popikati. Voće rezati na male komade, staviti sve u pećnicu zagrijanu na 180°C na 45 minuta. Kad se kolač ohladi, narezati na kocke i posipati šećerom u prahu.