Ako manje zdravu hranu bogatu zasićenim masnim kiselinama koje debljaju i dižu razinu kolesterola zamijenite onom bogatom monozasićenim mastima, kojima obiluje primjerice avokado, poboljšat ćete ravnotežu masnoća u prehrani vašeg djeteta i spriječiti bolesti njegovog srca. Stoga bi bilo dobro da kao začin na salatama koristite avokado, a ne majonezu. Evo jednog recepta za osvježavajuću salatu, bogatu zdravim povrćem, koja se odlično nadopunjuje s avokadom.
SASTOJCI (ZA 6 OSOBA):
- 100 g tjestenine
- 2 avokada
- 100 g mozzarelle
- 4 rajčice
- pola krastavca
Preljev:
- 4 žlice maslinovog ulja
- sok 1 naranče
- 1 žlica meda
- 1 žlica octa balsamico
- papar
PRIPREMA:
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i stavite u veliku zdjelu. Pripremite preljev - sve sastojske stavite u čašu, poklopite i dobro protresite. Prelijte preko tjestenine. Očistite avokado i narežite ga na manje komade. Na kockice narežite mozzarellu, rajčice i krastavac. Dodajte tjestenini i sve pomiješajte.