Volite li okus pohanoga povrća, a pogotovo cvjetače, pokušajte sa zdravijom verzijom svoga omiljenog jela. Savjetujemo da koristite panko mrvice, koje su veće od uobičajenih krušnih mrvica, kako bi cvjetača bila hrskavija.
Shutterstock
Sastojci
- 1 glavica cvjetače
- 3 jaja
- 1 žličica mljevene paprike
- ½ žličice soli
- 1 žličica papra
- 1 žlica origana
- 100 g panko mrvica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte mljevenu papriku, sol i papar, a u drugu dodajte origano i panko mrvice.
Cvjetaču narežite na manje komade pa svaki komad umočite u jaje, a zatim u panko mrvice. Rasporedite po limu za pečenje i stavite u pećnicu na 30 minuta, dok cvjetača ne dobije lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah!