POHANA CVJETAČA IZ PEĆNICE JEDNAKO HRSKAVA KAO ONA U TAVI: Zdravija varijanta vašeg omiljenog jela

Cvjetača je ukusna ako je pohate, a pokušajte sa zdravijom varijantom.

Shutterstock

Volite li okus pohanoga povrća, a pogotovo cvjetače, pokušajte sa zdravijom verzijom svoga omiljenog jela. Savjetujemo da koristite panko mrvice, koje su veće od uobičajenih krušnih mrvica, kako bi cvjetača bila hrskavija.

Shutterstock 

Sastojci

  • 1 glavica cvjetače
  • 3 jaja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • ½ žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žlica origana
  • 100 g panko mrvica

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. U dubljoj posudi umutite jaja i dodajte mljevenu papriku, sol i papar, a u drugu dodajte origano i panko mrvice.

Cvjetaču narežite na manje komade pa svaki komad umočite u jaje, a zatim u panko mrvice. Rasporedite po limu za pečenje i stavite u pećnicu na 30 minuta, dok cvjetača ne dobije lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i poslužite odmah!