KOLAČ OD ZOBENIH PAHULJICA BEZ JAJA I ŠEĆERA: Za pripremu treba malo duže nego da radite kašu, a okus je pravoga deserta

Ako ste alergični na jaja, ovaj kolač 'prolazi', ako ne podnosite gluten, i tada prolazi. Dobar je izbor i ako želite pojesti slatko, ali izbjegavate šećer.

Shutterstock

Zobene pahuljice su namirnica koju možete uvijek zakombinirati ako želite napraviti zdravu slasticu. Ako s njima sljubite neko voće, svježe ili sušeno, malo orašastih plodova, niti šećer vam nije potreban.

Stoga, predlažemo vam kolač od zobenih pahuljica s jabukama i cimetom koji će zadovoljiti i dječja zahtjevna nepca, a vama želju za slatkim, i uz to, nećete u sebe unijeti šećer.

Shutterstock 

Sastojci

120 g zobenih pahuljica

80 g grožđica

3 jabuke

250 ml vrele vode

2 žličice cimeta

bademi u listićima

2 žlice kokosovog brašna

65 ml mlijeka

Priprema

Zobene pahuljice stavite u veću zdjelu, prelijte vrućom vodom i ostavite 10 minuta da omekane. Jabuke izrežite na kockice i dodajte u omekšale zobene pahuljice. Potom dodajte mlijeko, grožđice, kokosovo brašno i cimet.

Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Po smjesi pospite bademe u listićima. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i kolač pecite 35 minuta. Izvadite, ohladite i poslužite.