Zobene pahuljice su namirnica koju možete uvijek zakombinirati ako želite napraviti zdravu slasticu. Ako s njima sljubite neko voće, svježe ili sušeno, malo orašastih plodova, niti šećer vam nije potreban.
Stoga, predlažemo vam kolač od zobenih pahuljica s jabukama i cimetom koji će zadovoljiti i dječja zahtjevna nepca, a vama želju za slatkim, i uz to, nećete u sebe unijeti šećer.
Sastojci
120 g zobenih pahuljica
80 g grožđica
3 jabuke
250 ml vrele vode
2 žličice cimeta
bademi u listićima
2 žlice kokosovog brašna
65 ml mlijeka
Priprema
Zobene pahuljice stavite u veću zdjelu, prelijte vrućom vodom i ostavite 10 minuta da omekane. Jabuke izrežite na kockice i dodajte u omekšale zobene pahuljice. Potom dodajte mlijeko, grožđice, kokosovo brašno i cimet.
Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Po smjesi pospite bademe u listićima. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva i kolač pecite 35 minuta. Izvadite, ohladite i poslužite.