Jesenska sezona nezamisliva je bez kestena koji se sada nalaze na brojnim jelovnicima. Iako priprema pirea nije tako jednostavna, vjerujte, isplati se potruditi za ovu slasticu za koju recept donosimo u nastavku.
Sastojci
- 250 oguljenih kestena
- 350 ml mlijeka
- 100 g šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije
- 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
- 250 g slatkog vrhnja
Priprema
Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite.
Ogulite kestene, dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju Foto: Shutterstock
Izvor: Čarolija okusa
Treba li u bebinu hranu dodavati sol i šećer? Pedijatrica savjetuje što kad beba odbija namirnice
Dr. Rajović otkrio koji su školski predmeti najvažniji za djecu: Razvoj potiče i aktivnost koje se mnogi srame
Evo što trebate znati ako vaše dijete želi obojiti kosu
15 fotografija slavnih roditelja koji ljube svoju djecu u usta
Oprez, roditelji! Ovo su teške posljedice djece koja se osjećaju kao 'gubitnički brat ili sestra'