Jesenska sezona nezamisliva je bez kestena koji se sada nalaze na brojnim jelovnicima. Iako priprema pirea nije tako jednostavna, vjerujte, isplati se potruditi za ovu slasticu za koju recept donosimo u nastavku.
Sastojci
- 250 oguljenih kestena
- 350 ml mlijeka
- 100 g šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije
- 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
- 250 g slatkog vrhnja
Priprema
Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite.
Shutterstock Ogulite kestene, dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju
Izvor: Čarolija okusa
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano