Jesenska sezona nezamisliva je bez kestena koji se sada nalaze na brojnim jelovnicima. Iako priprema pirea nije tako jednostavna, vjerujte, isplati se potruditi za ovu slasticu za koju recept donosimo u nastavku.
Sastojci
- 250 oguljenih kestena
- 350 ml mlijeka
- 100 g šećera u prahu
- 1 mahuna vanilije
- 1 žlica kakaa (najbolje kvalitete)
- 250 g slatkog vrhnja
Priprema
Oguljene kestene stavite u posudu, potom dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju. Ocijedite ih u cjedilu, uklonite mahunu vanilije pa kestene izmiksajte sa šećerom i 1 žlicom vrhnja. Dodajte kakao. Istucite slatko vrhnje i dodajte ga kestenima. Kremu od kestena raspodijelite u posudice i poslužite.
Shutterstock Ogulite kestene, dodajte mlijeko, vaniliju i kuhajte dok ne omekšaju
Izvor: Čarolija okusa
6 ključnih pravila danskog odgoja: Nema ultimatuma, djeca se igraju sama, a ovo ih uče od prvog dana
Nakon smrti djeteta od posljedica 'obične gripe' infektologinja iz Zarazne upozorava: Necijepljenje nije opcija
Ako ne volite matematiku ili se mučite s brojevima, ovako će to utjecati na vašu djecu
Tko je djevojčica koja je pjevala na inauguraciji? Pozvao ju je predsjednik Milanović
5 znakova da je dijete ovisno o mobitelu: Ako ovi simptomi traju dugo, reagirajte što prije