Prva sjećanja većina nas veže za mirise i okuse. Gotovo svi s nostalgijom pričamo o djetinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela u to vrijeme. Iako danas već okarakterizana kao seljačka jela, u sjećanju mnogih ostat će kao nešto najukusnije što su pojeli u životu.
Tako se 60-ih u bivšoj državi za doručak najčešće spremalo jedno pečeno jaje i šnita kruha namazana svinjskom masti i posuta slatkom, začinskom paprikom. Budući da hrane nije bilo za bacanje, kao danas, skoro nitko od ukućana za doručak nije dobio više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri šnite kruha s masti je bio uobičajan doručak jedne prosječne četveročlane obitelji.
Izvor: Stil.rs
3 savjeta poznate edukatorice kako odgojiti uspješno dijete
'Tko nam je kriv kad rađamo takvu djecu?' Ministar: Nije potrebno da uz svako dijete sjedi i pomoćnik u nastavi
10 osobina koje imaju toksični roditelji
3, 2, 1… počinje škola! Kako učiti efikasnije i uz manje utrošenog vremena postići bolje rezultate
Mnoge škole zabranile mobitele: Što biste vi uveli, a što izbacili iz škola?