Prva sjećanja većina nas veže za mirise i okuse. Gotovo svi s nostalgijom pričamo o djetinjstvu, a ponajviše o jelima koja su se jela u to vrijeme. Iako danas već okarakterizana kao seljačka jela, u sjećanju mnogih ostat će kao nešto najukusnije što su pojeli u životu.
Tako se 60-ih u bivšoj državi za doručak najčešće spremalo jedno pečeno jaje i šnita kruha namazana svinjskom masti i posuta slatkom, začinskom paprikom. Budući da hrane nije bilo za bacanje, kao danas, skoro nitko od ukućana za doručak nije dobio više od jednog jajeta. Četiri jaja i četiri šnite kruha s masti je bio uobičajan doručak jedne prosječne četveročlane obitelji.
Izvor: Stil.rs
Odrasli su skupa, imaju iste roditelje: Zašto braća i sestre imaju drugačiji doživljaj djetinjstva?
Serija 'Adolescencija' šokirala svijet: Otkrila tajno značenje popularnih emotikona, ali i novih izraza
7 japanskih tehnika za brzo učenje: Zbog ovih jednostavnih trikova njihovi učenici su među najboljima
Odnos s majkom oblikuje sve naše kasnije odnose u životu: Psihologinja otkriva tipove privrženosti
Jennifer Lopez na premijeri s rodno neutralnim djetetom: Emme ima 17 godina, a mama kaže da joj je ovo najbolji spoj