Priprema ovog sladoleda od marelica nije previše zahtjevna, uključuje pečenje marelica (da, da, ovaj recept uključuje pečenje iako je riječ o sladoledu) te vrijeme koje je potrebno da se sve ohladi i stisne. Dobiveni sladoled možete držati u zamrzivaču nekoliko dana i uživati u njemu kad god se morate malo rashladiti i zasladiti!

shutterstock_455274589.jpg
Shutterstock Marelice su bogate vitaminima A i C te kalijem, kalcijem i manganom

SASTOJCI:

  • cca pola kg marelica
  • oko 50 g smeđeg šećera
  • 50 ml meda
  • 1 pakiranje vrhnja za kuhanje

PRIPREMA:

Prvo ispečemo marelice - zagrijemo pećnicu na 180 stupnjeva te na pleh na koji smo stavili papir za pečenje poslažemo prethodno narezane i očišćene marelice. Pospemo ih sa pola smeđeg šećera i pečemo oko 20 minuta. Izvadimo ih iz pećnice i pustimo da se ohlade te ih u blenderu usitnimo.
Potom u loncu, na srednje jakoj vatri, zagrijemo vrhnje, med, ostatak šećera a možemo dodati i malo soli. Miješamo dok se sve ne sažme i smjesa ne postane glatka nakon čega maknemo s vatre i prebacimo u drugu posudu. U to ubacimo izmiskane marelice i sve stavite u frižider dok se sasvim ne ohladi.
Dobivenu smjesu stavite u aparat za sladoled i dalje radite prema uputama te u konačnici dobiveni sladoled držite u zamrzivaču.

Izvor: Story.hr