Ako manje zdravu hranu bogatu zasićenim masnim kiselinama koje debljaju i dižu razinu kolesterola zamijenite onom bogatom monozasićenim mastima, kojima obiluje primjerice avokado, poboljšat ćete ravnotežu masnoća u prehrani vašeg djeteta i spriječiti bolesti njegovog srca. Stoga bi bilo dobro da kao začin na salatama koristite avokado, a ne majonezu. Evo jednog recepta za osvježavajuću salatu, bogatu zdravim povrćem, koja se odlično nadopunjuje s avokadom.

shutterstock_400051756.jpg
Shutterstock Avokado je voće koje obiluje zdravim monozasićenim masnim kiselinama

SASTOJCI (ZA 6 OSOBA):

  • 100 g tjestenine
  • 2 avokada
  • 100 g mozzarelle
  • 4 rajčice
  • pola krastavca

Preljev:

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • sok 1 naranče
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica octa balsamico
  • papar

PRIPREMA:

Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju, ocijedite i stavite u veliku zdjelu. Pripremite preljev - sve sastojske stavite u čašu, poklopite i dobro protresite. Prelijte preko tjestenine. Očistite avokado i narežite ga na manje komade. Na kockice narežite mozzarellu, rajčice i krastavac. Dodajte tjestenini i sve pomiješajte.