Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'RECITE DA JE ZVALA UČITELJICA': 10 bezopasnih fora za Prvi April koje biste mogli isprobati na svom klincu

Složit ćete se - smijeha nikad dosta. Pogotovo u ovo pandemijsko vrijeme. Preporučamo vam da vam svaki dan bude 'Prvi april', no ako niste tijekom godine imali inspiracije zbog briga koje vas muče, iskoristite današnji dan na najbolji ..

 prvi april.jpeg Izvor: Shutterstock

Sjetite se, već smo vam rekli da je razvijanje smisla za humor iznimno je važno za emocionalni i socijalni razvoj djeteta. Osim što je smijeh dobra podloga za prisniji odnos između vas i vašeg djeteta, djeci pomaže da se lakše nose sa životnim izazovima, potiče njihovu inteligenciju i pridonosi općem zdravlju

Na jedini dan u godini na koji je 'legalno' smišljati viceve, šale i spačke, nasamarite i svog klinca. Evo 10 bezopasnih ideja nakon kojih vaše dijete neće ostati uplakano, ali njima ćete pokazati kako se 'mama i tata' itekako znaju dobro zabaviti, a ne samo glumiti 'zločeste policajce'.

1. Stavite im majonezu umjesto šlaga na puding

Jest da ćete morati kasnije sve to baciti, ali vjerojatno ste tako i tako kupili koju vrećicu previše majoneze za francusku salatu. Kad se vaš klinac bude danas veselio pudingu sa šlagom za večeru, njegov izraz lica kada osjeti majonezu bit će neopisiv.

via GIPHY

2. 'Zakasnili' su u školu popodne

Namjestite sve kazaljke na onaj sat ranije koji je prije par dana bio aktualan (zbog pomicanja sata na ljetno vrijeme). Na puni sat kada vaše dijete inače treba u školu nazovite ga i pitajte ga 'kako to da još nisi u školi' i uvjerite ga da samo njegov mobitel ide krivo.

via GIPHY

3. Zamijenite im najdraže čokoladne pahuljice sa zobenim

Skoro svako dijete će prije zobenih pahuljica odabrati čokoladne, a kada im u kutiju od čokoladnih stavite zobene, iznenađenje će biti potpuno.

via GIPHY

4. Dođite po njih u školu noseći najšareniju odjeću ikad

Po mogućnosti neku njihovu odjeću, ako u nju možete stati. Majice ne Elsu, Batmana, šarene sunčane naočale, kričava marama koju ste nosili mlađi, klompe, sve nespojivo i ništa spojivo.

via GIPHY

5. Namjestite sve alarme u kući u isto vrijeme

Alarm na pećnici, na mobitelima, na TV-u. Svi neka odzvone u recimo 18 sati, dijete će vam samo nakratko pomisliti da su 'roboti preuzeli svijet'.

via GIPHY

6. U ladicu s njihovim gaćama stavite svoje

Strašno je bitno da pazite da takvi ne odu u školu ili vrtić. Ovisno o godinama, možda neće ni shvatiti da su malo prevelike za njihovo tjelešce.

via GIPHY

7. Recite im da je 'zvala učiteljica'

Na ovu rečenicu zaledi se lice svakog djeteta u bilo koje doba godine, a vi odlučite, s obzirom na dob vašeg klinca koliko ćete ga dugo 'pržiti' s tim što je 'učiteljica' rekla.

8. Navečer kreni spavati u njihovom krevetu

Pošto se oni svaki dan uvlače u vaš, bilo bi red pokazati im kakav je to osjećaj. Pritom se stisnite uz njihovog najdražeg plišanog ljubimca i glumite da ste tvrdo zaspali.

via GIPHY

9. Smrznite njihove najdraže pahuljice u mlijeku

Vaš će se mališan iznenaditi kada shvati da ne može odmah navaliti na najdraži međuobrok već treba strpljivo čekati dok se on ne odledi. Možda nauči koju o čekanju i bivanju strpljivim.

via GIPHY

10. Zavežite im sve parove tenisica i cipela vezicama

I tako im 'vratite' za sve nesparene čarape koje su bacili u prljavi veš, a vi ste ih kasnije morali spajati. Neka ih razvezuje neko vrijeme i prigovara vam kako ste 'djetinjasti'.

via GIPHY

Pa što? Danas to i smijete biti...

Možda će vas zanimati

Najnovije