Kreativnost, snalažljivost i logičko rješavanje problema danas su nužne vještine i presudan faktor za budući uspjeh te ih je važno na vrijeme početi razvijati i poticati kod djece. Roditelji, odgajatelji i nastavnici, kao najznačajnije poluge u životu i razvoju djeteta, značajno mogu utjecati na razvoj takvih vještina od njihove najranije dobi. Kreativnost nije vezana isključivo uz muzički i likovni izričaj, ona je sastavni do logičkog promišljanja, kao i načina rješavanja problema s kojima se susrećemo u svakodnevnom životu te bitan element za razvoj cjelovite emotivne i socijalne inteligencije djeteta.

Ovim putem Brick.hr, specijalizirana online trgovina LEGO® proizvoda, daje nekoliko savjeta kako poticati razvoj kreativnosti i logičkog promišljanja kod djece upravo kroz igru kockicama:

  1. Stvorite preduvjete za pozitivno okruženje i poticajno zajedničko druženje.

  2. Pružite djeci priliku da sami grade, da su arhitekti.

  3. Pustite njihovoj mašti na volju, neka grade što zamisle.

  4. Pitajte ih za mišljenje, prije no što ocijenite njihov rad.

  5. Dajte im ideju kako da dodano optimiziraju svoje modele, da razmisle kako da svojem modelu dodaju kakvu dodatnu funkcionalnost i sl.

  6. Ako primijetite da je dijete zapelo u svojoj igri, pitajte ga treba li i želi li vašu pomoć.

  7. Pustite djecu da eksperimentiraju, to je njihova kreacija.

  8. Ne preuzimajte slaganje kockica u svoje ruke, pustite ih da sami slažu.

  9. Pohvalite njihov rad, pružite im priliku da se osjećaju važno, posebno i uspješno.

  10. Najvažnije, u igri s djecom imajte strpljenja, ako primijetite da dijete postaje frustrirano, pomognite mu da završi svoj LEGO® model i zaključi igru.

LEGO® kockice i setovi omiljene su dječje igračke. Nastavno na povratne informacije od kupaca, a temeljem istraživanja kojeg su proveli, izmijenili su koncept i funkcionalnost stranice, a u dogovoru s LEGO®-m razradili novi dizajn koji je jednostavniji i vizualno privlačniji te razumljiviji i onim najmlađima. Tako sada posjetitelji Brick.hr-a mogu birati proizvode prema temama, akcijama ili pak dobi uzrasta djeteta, što uvelike olakšava kupovinu poklona za najmlađe, ali i one starije.

Kako je vrijeme darivanja pred vratima, u Brick.hr-u preporučuju da za one najmlađe potražite kreativan i poticajan poklon (ali i za sebe), među više od 1.000 artikala koji se nalaze u njihovoj ponudi. Pri tome iskoristite posebnu pogodnost besplatne dostave koju ovom prilikom nudi Brick.hr. Dovoljno je da se prilikom narudžbe pozovete na kupon kod BSP1116  za besplatnu dostavu. Kupon se može iskoristiti do 30.11.2016. godine.

Tekst i foto: Brick.hr