12 RAZLOGA ZAŠTO SU BEBE ROĐENE U OŽUJKU POSEBNE: Bit će budne noću, a velika je vjerojatnost da postanu piloti

Bebe rođene u ožujku imaju puno razloga za slavlje. S početkom proljeća sve se budi i i blista. Tako su i ove bebe poznate po tome što su pozitivne i većinu vremena aktivne.

Shutterstock

Neke su studije otkrile korelaciju između beba rođenih u ožujku i njihova tjelesnog i mentalnog zdravlja, mogućih budućih zanimanja, pa čak i visine. Navest ćemo neke od najzanimljivijih činjenica o bebama rođenima u ožujku.

1. Dva su znaka koja vladaju u ožujku: bebe rođene između 1. i 20. ožujka su Ribice, a Ovnići su svijet ugledali između 21. 31. ožujka. Za Ribe se kaže da su 'pametne, kreativne i duboko intuitivne', dok se Ovnove smatraju 'strastvenima i neovisnima'.

2. Njihov je cvijet narcis: Budući da je narcis jedan od prvih proljetnih cvjetova, često se povezuje s ponovnim rođenjem, novim počecima, pa čak i prosperitetom.

Shutterstock 

3. Kamenje za rođene u ožujku su akvamarin i heliotrop, poznat pod imenom 'krvavi kamen' ili 'krvavi jaspis'.

Kao što mu ime govori, akvamarin je boje mora. Zbog svoje povezanosti s kristalno čistom vodom, simbolizira čistoću duha i duše, dok je krvavi kamen suprotnost, tamnozelene boje s mrljama crvenoga željeznog oksida ('krv'), a smatra se da simboliziraju zdravlje i snagu.

4. Mjesec je to velikih praznika kao što su Dan žena, ponekad i Uskrs. Zato su rođeni u ožujku često pravi partijaneri.

5. Vjerojatno dijele rođendan s nekom slavnom osobom: Ako ste beba rođena u ožujku, u dobrom ste društvu. Mnogo je poznatih rođeno u trećem mjesecu, uključujući Justina Biebera (1. ožujka), Suga iz BTS-a (9. ožujka), Alberta Einsteina (14. ožujka ), Harryja Houdinija (24. ožujka) i Mariah Carey (27. ožujka). Dakle, slava se smiješi svakom djetetu rođenom u ovome mejsecu.

6. Prema istraživanju britanskog Ureda za nacionalnu statistiku, vjerojatno je da će djeca rođena u ožujku, kad odrastu, postati piloti.

Shutterstock 

7. Gledaju svijet s vedrije strane: Ljudi rođeni u ožujku imaju sunčani temperament. Postižu visoke rezultate na ljestvici emocionalnosti i krasi ih optimizam. Nažalost, to ih čini ranjivima i sklonima depresiji ako stvari ne idu kako treba.

8. Zdravstvena prognoza je odlična: Sveučilište Columbia provelo je studiju koja je otkrila da se određeni mjeseci rođenja poklapaju s povećanim rizikom za određene bolesti. Studija je zaključila da bebe u ožujku, ne samo što nisu pod povećanim rizikom od respiratornih, reproduktivnih, kardiovaskularnih ili neuroloških bolesti, već imaju smanjeni rizik od bolesti uopće. Uživajte u ovoj vijesti!

9. Rođeni lideri: Istraživači su otkrili da će djeca rođena u ožujku i travnju navjerojatnije postati velike poslovne face - zapravo, jedno istraživanje od 375 tvrtki pokazalo je da je 12,5% lidera rođeno u ožujku. (Lipanj i srpanj imali su najmanje, oprostite, ljetne bebe). To što su starije od svojih kolega iz razreda, može biti jedan od razloga bržeg napretka.

10. Nije vjerojatno da će doživjeti stotu: Unatoč općem dobrom zdravlju, najmanje je vjerojatno da će bebe rođene u ožujku, svibnju ili srpnju doživjeti svoj 100. rođendan, kaže studija Sveučilišta u Chicagu. Jesenske bebe povezuju se s najdužim životnim vijekom.

11. Viši su od svojih vršnjaka: Studija iz Austrije pokazala je da su bebe rođene krajem ožujka obično više od ostalih, a bebe u travnju bile su najviše do sada. Istraživači vjeruju da je to povezano s količinom melatonina kojem su majke izložene tijekom trudnoće.

12. Očekujte brojne neprospavane noći: Zabava je zapisana u horoskopu beba ožujaca pa očekujte brojne duge i besane noći provedene u tulumarenju. Prema jednoj studiji, djeca rođena u proljeće i ljeto ostaju dulje budna od onih rođenih zimi.