SLAVNI I OBJAVE S PORODA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Podrška drugim roditeljima ili način da se održi celebrity status?

Neki smatraju da ipak neki dio života treba ostati sakriven, dok drugi ne vide ništa loše u tome da poznate osobe objavljuju detalje kao što su slike s poroda

Instagram, YouTube screenshot

Fenomen postavljanja fotki poznatih mama netom nakon poroda po društvenim mrežama ne prestaje već godinama. Uglavnom, ove su mame odlučile podijeliti svoje intimne trenutke sa svojim pratiteljima, a možete pronaći čak i fotografije s poroda.

Jedna od zvijezda iz svijeta showbusinessa koja je podijelila niz intimnih fotografija, a pritom je dobila više od milijun lajkova je glumica i model Emily Ratajkowski

Objavila je kompilaciju fotki trenutaka prije i nakon poroda s porukom: ‘Između trudova i prvi trenuci sa Sly. Život!’

Još jedna zvijezda objavila je svoje intimne trenutke, ali nažalost, nije bila riječ o porodu, nego o gubitku bebe. Riječ je o manekenki Chrissy Teigen a događaj je bio vrlo potresan te su je Chrissy i suprug John Legend odlučili zabilježiti kamerom


Od naših poznatih ličnosti, izdvajamo Maju Šuput koja je objavila diskretnu fotku iz Petrove bolnice u zagrebu, s copyjem: ‘Ovaj mali stisak njegove ruke od prve sekunde je najčarobniji trenutak koji ću pamtiti i čuvati do zauvijek. Moja najveća ljubav, moj život, moje sve’.

Hilary Duff je objavila intimne fotografije s poroda kod kuće. 'Bilo mi je važno da se osjećam ugodno, da imam podršku koju trebam', napisala je, 'Savršen prostor, bez pritiska i stresa, smijeh, mir, i ljudi koji me ohrabruju', napisala je Hilary. 

Glumica je posebno pohvalila svoga supruga Matthewa Fomu i doulu Molly jer su joj pružili baš ono što joj je bilo potrebno kao ženi koja prolazi bolan, ali i pun ljubavi put od trudova do rađanja malene Mae.

Malo je reći da su pratitelji bili oduševljeni ovakvim detaljima iz privatnog života i da je ovaj post skupio oko pola milijuna lajkova.

Najdalje su pak otišli što se ‘dijeljenja intimnih detalja’ tiče reality zvijezde Rob Kardashian i Blac China koji su 2016. godine objavili snimku poroda na društvenim mrežama.  

No jesu li ovakve ‘intimne’ fotografije i snimke pogodne za društvene mreže, pitanje je koje postavljaju mnogi. S jedne strane, dolazi osuda na ovakav sadržaj jer ga smatraju 'sredstvom' za skupljanje pratitelja i lajkova, a s druge strane, postoji publika koja smatra da je dobro prikazati i ovakvu stranu života jer celebovi na ovaj način zagovaraju 'otkrivanje' i razgovor o nekim temama kao što su pobačaj i bol nakon gubitka bebe, porod kod kuće, dojenje u javnosti i sl.