Budući roditelji uvijek žele najbolje za svoje dijete, ali i za ženu koja će roditi bebu. Nije nepoznato da rođenje djeteta sa sobom nosi i velike financijske izdatke.

Nisu bogati i slavni jedini koji žele roditi u luksuznom okruženju, dapače, kako navodi stranica 'The Richest', ova praksa je sve češća među, uvjetno rečeno, 'običnim svijetom'. Sve je više zainteresiranih za skupa rodilišta koja nude vrhunsku uslugu, ali i iskustvo boravka u hotelu s pet zvjezdica nakon poroda.

Ovo su najskuplja rodilišta na svijetu i evo što nude za traženi novac

Bolnica princa od Walesa u Sydneyu / Cijena: 1000 dolara po noći

Bolnica Sydney nalazi se u blizini plaže Crowne Plaza Coogee s pet zvjezdica i svoje usluge naplaćuje prema lokaciji i pogledu na more. Princ od Walesa pruža vrhunsku uslugu za majke i vrhunske liječnike. Rodilištima je po dolasku i odlasku iz bolnice ponuđena limuzina. Naravno, uz plaćanje noćenja u bolnici, dodatno se naplaćuju i troškovi, preko 10.000 dolara.

Clinique Des Grangettes u Švicarskoj / Cijena: 2.140 dolara po noći

Clinique Des Grangettes u Ženevi obećava profesionalnu i posvećenu medicinsku skrb. Prosječna cijena prirodnog poroda bez komplikacija je preko 4000 dolara.

Rodilište u Ženevi nudi osobnog kuhara, 24-satnu uslugu, privatne sobe i pogled na veliki vrt pun zelenila.

Lenox Hill na Manhattanu / Cijena: 2500 dolara po noći 

Rodilište "Lenox Hill" postalo je još popularnije nakon što je u njemu rodila glazbena zvijezda Beyonce. Luksuzna zgrada na Manhattanu ima namještaj od mahagonija, stilizirani namještaj, manikuru, pedikuru, masažu i sve što vam padne na pamet. Ako želite cijeli kat za sebe, to će vas koštati 1,3 milijuna dolara.

Rose Medical Center u Denveru / Cijena: 3.450 dolara po noći 

Svi pacijenti u "Rose Medical Center" dobivaju vrhunsku tehničku uslugu jer uz pomoć pametnih telefona imaju priliku biti pod nadzorom profesionalaca 24/7. Rodilište nudi jacuzzi, privatnog kuhara, minibar i druge sadržaje koji podsjećaju na najbolje hotele s pet zvjezdica.

St. Mary's Hospital u Londonu / Cijena: 15.000 dolara po noći 

Vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton rodila je u bolnici St. U istom rodilištu bila je i princeza Diana. Kate Middleton platila je 15.000 dolara noć u poznatom londonskom rodilištu.

Kao i u slučaju prethodnih rodilišta, nudi se vrhunska usluga, a cijenu za sve to rodilište je povisilo nakon što je u njemu rodila princeza Diana.

Matilda Hospital u Hong Kongu / Cijena: 20.000 dolara po sobi 

Privatna bolnica u Hong Kongu skuplja je od hotela s pet zvjezdica. Zauzvrat nudi sobe s prostranim balkonom i pogledom na more, zajedno sa svim ostalim modernim sadržajima. Rezervirati mjesto u "Matilda Hospital" gotovo je nemoguća misija jer sobu treba rezervirati sedam mjeseci unaprijed. Za osiguranje mjesta potreban je depozit od 20.000 USD po sobi.