Lyette Reback s Floride i njezin suprug David imaju 10 kćeri i šest sinova u dobi od dvije do 22 godine, prenosi The Sun. Svoju prvu bebu Daley Kay rodila je s 21 godinom i od tada je dobila još 12 biološke djece, uključujući posljednjeg sina Vaughna, te posvojila još četvero.

"Ako se u razgovoru spomene broj djece koju imamo ili nas ljudi pitaju, a ne poznaju našu obitelj, zaprepašteni su. U početku, kad smo imali četiri ili pet kćeri, govorili bi: 'O moj Bože, ti si luda, zašto to radiš?'. David i ja smo blagoslovljeni što možemo imati djecu i ja stvarno, stvarno vjerujem da je odgajanje djece nevjerojatna prilika da učinimo nešto nevjerojatno na ovom svijetu.Razumijem da smo odlučili živjeti drugačije od većine, ali to nam odgovara. Svako jutro se probudim i pomislim: 'Ne mogu vjerovati, ne mogu vjerovati da mogu ovo učiniti. Odgoj djece najbolji je posao na svijetu. Ne znam hoćemo li ih imati još više. Nemamo brojku, živimo dan po dan“, kaže ova mama.


Lyette svaki dan započinje u 5.30 molitvom i pisanjem popisa obaveza, a zatim kreće s podučavanjem djece - matematika, znanost, jezici, povijest i umjetnost. Djeca koja su dovoljno stara također pohađaju barem jednu sportsku aktivnost - ukupno pohađaju 88 različitih sportova tjedno. Također se pridržavaju radnog rasporeda prema kojem 13-godišnja Trinity priprema tri obroka dnevno za obitelj, a 11-godišnja Liberty njezina je pomoćnica u kuhinji. Carsonu koji ima 12 godina njegova braća pomažu u pranju rublja - peru, suše, slažu i sortiraju čak 42 puta tjedno. Ostali zadaci uključuju ribanje kupaonice i usisavanje i dijele se između preostale djece. Uz to, mladi posjećuju događanja u zajednici, forume, umjetničke predstave i volontiraju u majčinoj dobrotvornoj organizaciji Gold Star. Layette i David, koji nemaju kućnu pomoćnicu, prevoze svoju djecu na aktivnosti u svom Dodge Sprinteru sa 17 sjedala. Unatoč pretrpanom rasporedu, obitelj uspijeva pojesti većinu obroka zajedno i imati filmsku večer, a Layette tvrdi da svako dijete navečer stavlja u krevet.

"Kad je riječ o kućanskim poslovima, ponekad pomislim: 'O moj Bože, sada bih platila nekome da to radi, jer je jako teško natjerati dijete da to obavi kako treba. Ali na kraju dana, je li cilj imati urednu kuću ili odgovornu djecu? Samo želim da imaju solidnu radnu etiku”, prenosi portal Yumama.