‘To je kod nas sve jako dugo trajalo, 40 sati sam se zbilja izmučila. Srećom, Tin je bio tamo sa mnom, sve je prošao. Tako da, skoro me je on porodio.Onda sam završila na hitnom carskom rezu i onda je Liv došla. Nisam to očekivala. Mislim da kad bi ljudi imali osjećaj što ih sve čeka, nikad se ne bi ni odlučili na djecu. Naravno da boli i da nije ugodno, ali život donosiš na svijet i sve se to zaboravi’, ispričala je 44-godišnja glumica Leona Paraminski u podcastu ‘Mame kod Lane’ koji vodi glumica Lana Gojak Bajt.

Leona je kćer na svijet donijela čak dva tjedna nakon termina, i to u Santa Barbara Cottage Hospital, istoj bolnici u kojoj je rodila i Meghan Markle, a koja je na glasu kao jedna od boljih bolnica u okrugu. No sukladno kvaliteti usluge i troškovi su jako visoki. ‘Ja ne mogu ni reći koliko je moj porod koštao jer ne mogu to izgovoriti. Mi nismo platili tu cifru jer smo bili osigurani, ali nema smisla ni pričati jer je deplasirano. To je američko zdravstvo koje treba biti profitabilno i tamo ne trebaš biti bolestan, možda ne trebaš ni rađati’, istaknula je.

Kako Leona i Tin nisu uspjeli postati roditelji prirodnim putem, sreća im se osmjehnula zahvaljujući medicinski potpomognutoj oplodnji, o čemu je ona otvoreno pričala. Na potpomognutu oplodnju doputovali su u Hrvatsku, a zahvat su obavili u zagrebačkoj Poliklinici IVF.