Anonimni 25-godišnji muškarac požalio se na Redditu na svoju dvije godine mlađu suprugu s kojom čeka prvo dijete. “Trenutačno je trudna 9 mjeseci i mogla bi roditi bilo koji trenutak. Jedina veća svađa koju smo imali tijekom njezine trudnoće dogodila se prije nekoliko dana, a radilo se o tome kako ćemo nazvati naše dijete. Sve je počelo kada smo saznali spol bebe. Nakon što smo saznali da ćemo dobiti dječaka, sjeli smo i napravili popis imena. Gotovo sva koja je predložila bila su normalna, sve do onog zbog kojeg sam napisao ovu objavu. Predložila je da našem sinu damo ime Mune. Rekla mi je da je to ime iz filma koji je gledala kad je bila mlađa i da joj je uvijek ostalo u sjećanju. Odgovorio sam joj da je ime malo neuobičajeno i da će mu se rugati zbog toga. Tvrdila je da neće i počeli smo raspravljati o tome hoćemo li dodati ime na popis ili ne. Na kraju je pristala da to ime ne bude na popisu i mislio sam da je to to“, napisao je i otkrio da se obrat dogodio na proslavi darivanja djeteta, takozvanom „baby showeru“.

„Zabava je prošla u redu do trenutka dok nismo počeli otvarati darove. Većina njih bile su normalne dječje stvari poput pelena i bočica, a onda je otvorila poklon svoje mame. Izvukla je plavi ručno rađeni pokrivač. Isprva se sve činilo sasvim normalnim sve dok ga moja žena nije rasklopila - na pokrivaču je bilo ispisano ime Mune. Kad sam to vidio bio sam ljut, ali nisam želio izazvati scenu pa sam šutio. Nakon tog otkrića članovi obitelji došli su do mene i pitali me za ime i zašto im nisam rekao. Nisam znao što bih im odgovorio, jer ni ja nisam imao pojma o ovome i to sam morao reći svojoj obitelji - što me još više iznerviralo. Kad je događaj završio otišli smo kući i počeo sam je ispitivati o imenu. Postala je defenzivna, rekla mi je da je to dobro ime i da sam pretjerao. Odgovorio sam joj da je to glupo ime za dijete i da bi ga mogla upotrijebiti za psa. Naljutila se i nazvala mamu da dođe po nju. Nakon što je otišla nazvala me i rekla da se neko vrijeme neće vratiti. Svi s kojima sam razgovarao o ovome rekli su da nisam postupio loše, ali sad kad mi je žena otišla razmišljam o tome da sam mogao bolje riješiti tu situaciju“, ističe muškarac koji je od čitatelja zatražio savjet.

Uglavnom su svi komentari išli u njegovu korist – u smislu da je odabir imena djeteta zajednička odluka i da se ništa vezano za dijete ne bi smjelo skrivati ili odlučivati potajno.

shutterstock_1629602896.jpg
Shutterstock 'Gotovo sva koja je predložila bila su normalna, sve do onog zbog kojeg sam napisao ovu objavu', otkrio je ogorčeni suprug

 Izvor: NY Post