Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IMA SAMO 10 GODINA I GOVORI 9 SVJETSKIH JEZIKA: Svojim je talentom očarala i žiri popularnog talent showa

Autor Roditelji.hr

Ruskinju Bellu Devyatkinu roditelji su poticali da na različite načine pored izvornog ruskog nauči još stranih jezika

 Ruskinja Bella ima 9 godina i govori 10 stranih jezika Izvor: Instagram

Desetogodišnja Ruskinja prvi se put pojavila u javnosti kada je imala samo 4 godine i to u talent showu “Sjajni ljudi”, gdje je tečno odgovarala na pitanja na šest stranih jezika - engleskom, francuskom, španjolskom, njemačkom, kineskom i arapskom. Od tada je ova danas desetogodišnja djevojčica naučila još dva nova jezika – talijanski i grčki.

Od malih nogu bila je zauzeta učenjem. Njezina majka Julija Devyatkina, lingvistica i učiteljica engleskog jezika za djecu, ispričala je da njihovo dijete nije nikakvo čudo od djeteta i da svako dijete može savladati dva ili tri jezika, ali uz puno napora i vježbe. Majka je s njom razgovarala na engleskom i ruskom jeziku od rođenja i pazila je da ih nikada ne miješa. Kada je Bella napunila deset mjeseci, uključili su i francuski. Budući da još nije znala pričati, prstom je pokazivala predmet na koji se riječ odnosila. Te je jezike tečno pričala sa samo dvije godine.


Kineski je naučila gledajući kineske crtiće. Kao trogodišnjakinja pokazala je interes za učenjem španjolskog i njemačkog jezika, baš kao i za plesanje, violinu i pjevanje. A nakon toga i za arapski. Bella se igra skrivača, čita uobičajene slikovnice za djecu, samo što to radi na različitim jezicima. Svi satovi učenja su napravljeni u obliku igre. Roditelji su joj često organizirali male edukativne izlete s izvornim govornicima pojedinih jezika, pohađala je engleski dramski klub, učila crtanje na francuskom, plesala uz španjolskog govornika, učila umjetničko klizanje s njemačkim izvornim govornikom i slično.

Pogledajte kako je izgledao njezin prvi nastup na talent showu u Moskvi:

Djevojčica koja govori 9 stranih jezika
Izvor: Youtube

Možda će vas zanimati

Najnovije