"Nemoguće je imati bolje iskustvo sa porodom od ovog koje sam prošla u Norveškoj", ističe mama Hanne Fellers koja je u norveškoj bolnici 2019. na svijet donijela sina Samuela.

“Norveška ima najbolje bolnice. U ovoj u kojoj sam bila, čim uđete nailazite na prodavaonice koje u ponudi imaju sve što vam može zatrebati - od pizze, hot-doga, slatkiša, čokolade, poklona, puno igračaka, cvijeća... Liftom se penjem na odjel gdje se nalazi rađaona. Tu je hodnik s prostorijama u kojima su smještene sestre, one su tu ako vam bilo što zatreba. Dobijete i ključ karticu za svoju sobu, kao u pravom hotelu, a i soba izgleda kao hotelska. Tu su vlastiti wc, bračni krevet, televizor, kolijevka za bebu", priča Hane koja je zabilježila i hranu koju je dobivala tijekom tri dana koliko je provela ondje.

Čokoladno mlijeko, sok od jabuke, gamberi, losos, rižoto, masline - ukratko obrok koji je osmišljen da tijelu rodilje vrati snagu i energiju.

Rodilje u Norveškoj doista borave u hotelu i to u bolničkom hotelu u sklopu hotela kojeg su i knjižnica, restoran, salon za posjete. Za mamu i bebu smještaj je besplatan, a ako s njima želi boraviti i tata mora ga platiti.