Dječak star navodno tri godine i beba stara nekoliko mjeseci prisustvovali su zagrebačkom koncertu skupine Depeche Mode u Areni što je neugodno iznenadilo jednu ženu koja je prizor snimila i poslala u medije. Kao što se vidi na fotografijama beba se nalazi u marami koju nosi majka, a na ušima su joj slušalice, kao i starijem bratu.

- Bila sam zgrožena prizorom i idejom da se novorođeno dijete dovodi u punu Arenu, izlaže toj buci, vibracijama, reflektorima, light showu, vrućini.... Naravno da se i pušilo unutra unatoč zabrani. Možda su to cool, mladi roditelji koji se na vrijeme žele osigurati da im djeca ne slušaju cajke, ali meni se ovo više čini kao slučaj za Pravobraniteljicu za djecu – izjavila je čitateljica za Jutarnji list.

shutterstock_379914088.jpg
Shutterstock Psiholozi smatraju da je u redu povesti bebu na koncert dokle god je adekvatno zaštićena od buke, no pedijatrica se ne slaže

Novinari su kontaktirali psihologe Linu Đulvat Bučević i Tanja Dejanović Šagadin koje u ovom prizoru ne vide ništa loše, dokle god je dijete adekvatno zaštićeno od buke i reflektora. No pedijatrica doc.dr.sc. Iva Hojsak, zamjenica ravnatelja Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj kaže da izlaganje tolikoj buci, gužvi, zadimljenom i zagušljivom prostoru nikako nije u redu.

Fotografije majke s djecom možete pogledati ovdje.