U Općoj bolnici Massachusetts u Bostonu Anna Ashley Ness rodila je četvorke, dva dječaka i dvije djevojčice. Ono što je posebno kod ovog poroda je činjenica da je Anna rodila dva para jednojajčanih blizanaca.

"Kada bi igrala lutriju, da je ove sreće, bila bi jako bogata. Ovo je izuzetno rijedak porod s kojim će se susresti rijetki medicinski stručnjaci - komentirao je za " dr. Ahmet Baščat, ravnatelj Centra za fetalnu terapiju časopis People".

Objasnio je kako nastaje ovaj fenomen.

"To se događa kada su dva jajašca oplođena u isto vrijeme i onda se svako oplođeno jajašce ponovno podijeli", rekao je dr. Baschat.

Budući da svako podijeljeno jajašce ostaje zatvoreno u vlastitoj posteljici, za razliku od tradicionalnih četvorki, gdje bi svako dijete predstavljalo zasebno oplođeno jajašce i bilo zasebno zatvoreno, rezultat su dva para jednojajčanih blizanaca.

Bebe su rođene u 28. tjednu trudnoće, 12 tjedana prerano i očekuje se da će provesti najmanje osam tjedana na neonatalnoj jedinici intenzivne njege.

Mama Ashley je bila u bolnici od 6. srpnja kako bi održala trudnoću. Inače, ova žena već je majka jedne kćeri, a imala je četiri spontana pobačaja i nije očekivala da će roditi još djece. Nažalost. jedna beba nije preživjela.

izvor: Kurir