'Kao supruga i majka dvoje djece puno vremena provodim u kuhinji pripremajući i kuhajući obroke za muža, djecu i sebe. Dijelom zato što vjerujem u onu da ljubav ide kroz želudac, ali i zbog i želje da ugodim onima koje najviše volim obrocima koji ih ispunjavaju, hrane i čine sretnima. Djelomično to radim i zato što uživam u tome, a drugi dio je zato što u kućanstvu imamo tri vrlo specifične prehrambene kategorije', započinje svoju priču anonimna majka iz Australije.

shutterstock_1317602774.jpg
Shutterstock Majka koja je ispričala svoju priču je vegan i jedina u obitelji jede takvu hranu

'Vegan sam i tako nastojim živjeti. Ali moj muž i djeca nisu, svatko od njih također ima posebnu prehranu. Suprug jede istu hranu kao i kad je bio dijete, što nažalost nije sjajno. Sastoji se od jednostavnih, visoko prerađenih namirnica koju većina djece želi stalno jesti, ali im to nije dopušteno. Govorim o pohanim pilećim medaljonima, prženim krumpirićima, smrznutoj pizzi, paniranim ribljim štapićima, gotovim rezancima, pa čak i špagetima iz limenke.

shutterstock_1714911175.jpg
Shutterstock Suprug voli jesti pržene krumpiriće, smrznutu pizzu, panirane riblje štapiće...

Dugo sam vremena na početku naše veze pokušavala proširiti njegov prehrambeni repertoar. Vodila sam ga u nagrađivane restorane, na mjesta s izvrsnim recenzijama, čak sam kuhala jela koja je moja majka kuhala meni dok sam bila mala, omiljena jela mojih baka i djedova. Ali Will ništa od toga nije volio, radije bi bio gladan, a zatim na putu kući uzeo fast food. Tako da mu sada svaku večer pripremam jednostavnu i brzu hranu koja obično sva djeca žele jesti. Ali u isto vrijeme, ne želim da moja djeca odrastaju tako pa im uvijek kuham njihove, posebne obroke.

shutterstock_144310366.jpg
Shutterstock Ova majka djeci priprema kuhanu hranu - domaću tjesteninu ili povrće na grillu

Djeci od 3 i 6 godina pripremam povrće kuhano na pari i proteine poput ribe ili piletine na žaru. Ponekad im spremim domaću tjesteninu i umak ili povrće na grillu. Trudim se osigurati im sve vitamine, nutritivno uravnotežene obroke. Uvedem im i sofisticiraniju hranu poput lososa ili kozjeg sira, tako da njihova nepca postanu finija od očeva. Prvo kuham djeci, zatim mužu i posljednje sebi. Moje veganske večere često uključuju slanutak, curry ili juhe. Povremeno ću i djeci poslužiti veganski obrok kao što su vege hamburgeri ili burritosi.

shutterstock_217880221.jpg
Shutterstock Zamislite obitelj u kojoj svaki član jede drugačiji obrok?

Prijatelji i obitelj šokirani su činjenicom da to radim. Govore mi da je to "smiješno", da bih trebala reći Willu da "odraste" ili da bi trebao sam kuhati svoje obroke ako ne želi jesti moje ili ono što kuham za djecu. Ali ne smeta me, na te kritike uvijek odgovaram da uživam tako kuhati, da moja obitelj cijeni ono što radim, vrijeme i trud koji ulažem da se pobrinem za njih. I čini mi se da uvijek vole obroke koje im serviram', zaključila je u razgovoru za portal Kidspot.