Užasnuta mama Meredith Steele, inače i sama influencerica, ispričala je za New York Post zastrašujuću priču o tome kako je netko ukrao fotografije njezine djece s Instagram i objavio ih na lažnome profilu.   

Meredith Steele (35) vodila je blog na društvenim mrežama i redovito objavljivala fotografije svoje 11-godišnje kćeri i devetogodišnjeg sina – a krađa identita njezine djece za nju je bio veliki šok.  

Svaka fotografija obitelji koju je objavila korištena je na drugom računu, koji je imao tisuće pratitelja, na kojem su objavljivani lažni postovi s njezinom djecom o izmišljenim izletima i školskim izletima. 

Osoba koja je kreirala lažni sadržaj bila je iz Portlanda u SAD-u.

Kada je to otkrila, i to posve slučajno, Meredith je bila izvan sebe od ljutnje i straha te je odmah uklonila sve fotografije svoje djece koje je ikad objavila na bilo kojoj društvenoj mreži.  
'Osjećala sam se kao loš roditelj' za strane je medije izjavila Meredith, 'Bilo je kao da se netko igra Barbie lutkama, ali lutke su bile moja djeca.'

Meredith nije imala pojma o lažnom računu - koji je imao tisuće sljedbenika - sve dok ga nije pronašla konobarica restorana u koji je Meredith često navraćala s djecom.

Slučajno je gledala fotografije na kojima je na Instagramu označen restoran u kojem radi kada je primijetila da je ista fotografija objavljena dva puta s različitim potpisima.

Nekoliko minuta nakon što je Meredith objavila fotografiju, ista je fotografija bila objavljena na lažnom profilu, ali s drugim opisom fotografije. Kada je lažni račun pokazala Meredith, otkrili su više od 30 fotografija njezine obitelji.

@babiesofsteele

I’m thankful the story is being shared… but being on the Fox News homepage was definitely not on my 2022 bingo card

♬ original sound - lilyachty

Meredith je zbog ovoga traumatičnog iskustva poslala ozbiljno upozorenje svim roditeljima o opasnostima kod objavljivanja fotografija djece po društvenim mrežama.