Mamama se savjetuje da spavaju kad bebe spavaju, no neke žene to vrijeme vole iskoristiti za sebe jer znaju da kasnije vjerojatno neće biti prilike za mir i samoću. Kao i u svemu, i u ovoj situaciji osluškujte svoje potrebe i radite ono što osjećate da je najbolje za vas u tom trenutku. Ako vam vrijeme bebinog sna proleti i prije nego se sjetite što biste radili, evo nekoliko ideja.

Napravite popis stvari koje treba obaviti

Pokušajte se sjetiti svih pregleda koje dugo odgađate, prijatelja koje želite vidjeti, računa koje treba podmiriti. Zapišite ih na papir i pokušajte ih rasporediti u naredne tjedne. Napravite tjedni plan prehrane, razmislite o eventualnom izletu na koji bi uskoro mogli otići i pozabavite se detaljima za koje inače nemate vremena.

Pospremite kuću

Uredna okolina ključna je za dobar osjećaj i fokus. Pogledajte oko sebe i razmislite što bi u svom domu mogli promijeniti, pospremiti ili razmjestiti kako bi se osjećali ugodnije. Istražite ideje za uređenje doma na internetu i ovo vrijeme mira iskoristite za male, ali ugodne promjene u svom domu.

žena pred ogledalom
Shutterstock 

Napravite čistku na mobitelu

U svom mobitelu vjerojatno imate tisuće fotografija vaše bebe u tisuće različitih poza. Iskoristite ovo vrijeme da pročistite fotografije, odaberete najljepše i pripremite ih za izradu. Većinu fotografija ne izrađujemo, ali i ne čuvamo propisno pa se često gube.

Zadovoljite svoje potrebe

Kad ste zadnji put pojeli obrok koji se nije ohladio? Napravite si svoje omiljeno jelo, slano ili slatko i uživajte u polaganom objedovanju, bez ometanja. Napunite kadu i opustite se uz omiljenu glazbu ili knjigu. Uživajte bez grižnje savjesti i poklonite si vrijeme koje će vas napuniti i razveseliti.