Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISKUSTVO MAME DJETETA S DOWNOVIM SINDROMOM: Kad je čula dijagnozu bila je šokirana, a danas joj je sin najveći blagoslov

Autor Jelena Pervan

Mama djeteta s Downovim sindromom na Instagramu je podijelila emotivni reels koji je dirnuo mnoge.

 Melanie i Hudson_ourhuddybuddy.jpg Izvor: Instagram ourhuddybuddy

Melanie je mama dječaka Hudsona, s Downovim sindromom, a svoju obiteljsku priču dijeli s pratiteljima na Instagram profilu ourhuddybuddy. Kad su u desetom tjednu trudnoće saznali da postoji skoro stopostotna šansa da dijete ima Downov sindrom, bila je izvan sebe jer, osim što je bila trudna u jeku pandemije, nije znala ništa o onome što slijedi. U osamnaestom su tjednu otkrili da beba ima i srčanu manu, karakterističnu za ovaj sindrom. Njihov je put bio prepun uspona i padova, ali u nedavnom emotivnom reelsu, ispričala je koje je to velike životne istine naučila zahvaljujući svom sinu. 

Sreću možemo pronaći i u najmanjim trenucima

Da, veliki su trenuci posebni, tvrdi Melanie, ali ako prestanemo stalno iščekivati velike trenutke i umjesto toga sreću tražiti u svakodnevnim sitnicama, pronaći ćemo puno više radosti no što smo očekivali.

U redu je usporiti

Današnji je svijet obilježen žurbom. Trčimo stalno i svugdje. Melanie kaže kako ju je dijete s Downovim sindromom naučilo usporiti i živjeti u sadašnjosti. Svakim danom shvaća koliko je još radosti pred njima.

Čista ljubav i radost su zarazne

Hudsonova sposobnost da širi ljubav i radost očite su od njegova rođenja, tvrdi Melanie. Sve što on osjeća je tako čisto i intenzivno. Tako snažno da prelazi na sve koji ga okružuju.

Različitost je predivna

Melanie kaže kako voli sve na Hudsonu pa i ono što ga čini drugačijim od drugih. Smatra kako smo svi jedinstveni i ako možemo prepoznati i prihvatiti razlike na drugima, naši se životi obogaćuju na nezamislive načine.

Životna iznenađenja često ispadnu najveći blagoslovi

Hudsonova je dijagnoza bila iznenađenje i Melanie kaže kako u početku nije znala što osjećati i kako se nositi s tim. Bila je preplašena, no Hudson joj je donio toliko radosti i ljubavi te postao blagoslov kakav joj je bio potreban, a da to nije ni znala.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije