Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARA - KRATKO, ZVUČNO I POZITIVNO IME KOJEM JE NAKLONJENA NUMEROLOGIJA: Duhovitost i kreativnost su im glavne osobine

Autor Sanja Matasić

Sara je staro hebrejsko ime zanimljivog značenja, a čak i u numerologiji potvrđeno njegovo značenje

 Značenje imena Sara Izvor: Shutterstock

Tražite ime za svoju slatku djevojčicu? Želite da bude zvučno, kratko, ali i da ima pozitivno značenje. Ime Sara jedno je od 2010. godine jedno od popularnijih u našoj regiji, a 2017. se našlo na popisu 5 top imena.

Ime Sara dolazi iz hebrejskog, a izvedeno je od Sarai (hebr.: שָׂרַי) i znači kneginjа, vladarica, žena visokog ranga. U Bibliji je Sarah bila Abrahamova žena, a spominje se i u Kuranu. Na arapskom znači 'ona koja donosi sreću gledateljima, vesela i radosna'.

 djevojčica slika Izvor: Shutterstock

Ako malo zavirimo u tajne numerologije, nositelj ovoga imena je broj 3, koji obilježava duhovitost i kreativnost. Osobe koje imaju ovaj broj u imenu, cijeli život krasi velika doza optimizma kojom prevladavaju i najteže nedaće. Kao jedna od lijepih osobina, koja obilježava ljude s brojem 3 u imenu, jest i velikodušnost, otvorenost i ambicioznost.

Tako da vaša malena Sara, ako pogledate numerološki, ima dobar start da bude kreativna na svim područjima života koja je zanimaju, a kako broj 3 još dodaje u puno šarma, zajamčen im je dobar društveni status te širok krug korisnih poznanstava.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije