Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'SAD SE OPET MOŽEŠ IGRATI': Djevojčica 'sanirala mami ubod stršljena i oduševila internet

Autor Sanja Matasić

Malena Frankie na dobrom je putu da jednoga dana postane liječnica

 dvogodišnjakinja  i ubod stršljena.jpg Izvor: TikTok Screenshot

Znate što je preslatko kod dvogodišnje djece? Izgovaraju svoje prve rečenice, upijaju poput spužve i reflektiraju potpuno ponašanje roditelja. Još nisu ušli u fazu kada se počinju 'boriti' za svoju neovisnost, još inatljivost nije kod njih izražena, a jako im je važno kopirati svoje roditelje, svoj najveći uzor i izvor sigurnosti.

@karaleapior

Last summer

♬ original sound - The Pior Fam

U jednome preslatkome videu, koji je na svome TikTok profilu objavila mama Karlea, njezina dvogodišnjakinja tješi i njeguje svoju mamu nakon što ju je ubo stršljen.

Malena Frankie duboko suosjeća s mamom i s rečenicom 'Jadna mama', ulazi u kuću po kutiju prve pomoći. Potom je otvara i mami stavlja flaster na ubod. Kada je riješila mamin ubod, ona joj govori: 'Sada se možeš dalje igrati'.

Zar nije takav stav naučila od svoje mame? 

Razvojni se stručnjaci slažu da je dob od dvije godine jedna od stabilnijiih faza psihorazvoja djeteta. Kao zatišje pred buru, jer već prije početka treće dijete ulazi u vrlo izazovno razdoblje razvoja. Počinje kontinuirano ispitivati granice i stvarati preduvjete za razvoj neovisnosti. Treća godina razvoja još se naziva i mali pubertet, a može biti naporna i djeci i roditeljima.

Možda će vas zanimati

Najnovije