Iako je ugradnja spirale jedan od najučinkovitijih načina kontracepcije, čak 99 posto, postoji onaj jedan postotak koji ipak omogućuje spermiću da oplodi jajašce. Spirala potiče pojačano lučenje cervikalne sluzi koja je prirodna barijera spermijima i smanjuje njihovu pokretljivost. Dakle, u onih 1 posto slučajeva, kada dođe do trudnoće, spirala se što prije treba ukloniti.

No, priznajte, ako se to dogodi jednom, kolika je šansa da se istoj ženi dogodi dva puta. E pa to se dogodilo TikTokerici Scharon. Naime, kada je ostala trudna prvi put unatoč ugrađenoj spirali, a kako radi kao medicinska tehničarka, i to na ultrazvučnim pregledima, odlučila je svaki mjesec na sebi napraviti ultrazvučni pregled kako bi provjerila što se događa.

@itsscharonnotsharon Not again…. #iudpregnancy#iudbaby#mirena#paraguardiud#pregnancy#notagain#birthcontrolproblems#iudcheck#birthcontrolcheck#sonographer#ardms#ardmsobgyn#ultrasoundtech#ultrasound#pregnantwithiud#obgynultrasound♬ original sound - Quagotjuicee

No posljednji njezin samopregled bio je za nju repriza događaja jer je na snimci uočila gestacijsku vrećicu koja se stvara u prvim tjednima trudnoće.

Tiktokerica je uspjela snimiti i svoju reakciju na ovo radosno otkriće, koja je doista bila više nego zanimljiva. ‘Što je ovo, je*o te’, rekla je pogledavši bolje u ekran. Dakle, opet ju je priroda iznenadila.