Pjevačica i PR stručnjakinja Lana Klingor Mihić otišla je na operaciju kako bi promijenila implantate u svojim grudima, a o svemu je obavijestila i svoje pratitelje na Instagramu.

'Nisam sklona laganju, skrivanju i znam da ćemo kad tad potegnuti ovu temu, pa je bolje da kažem odmah i podijelim svoje iskustvo. Možda samim time pomognem nekom od vas ukoliko imate neke dvojbe oko implantanata u grudima.

Lana Klingor Mihić promijenila implantante u grudima
Screenshot Instagram 

Ja sam svoje ugradila prije 21 godinu, izdojila propisno troje djece s njima i sad je vrijeme da ih promijenim. Sve razloge zašto i kako, ostavit ću za kasnije. Pusa od mene i vidimo se kad se probudim', objavila je Lana.

Bivša pjevačica ET-ja javila se iz bolničkog kreveta fotografijom, a na njoj se vide zavoji i steznik oko operiranih grudi.

Lana Klingor Mihić promijenila implantante u grudima
Screenshot Instagram 

'Živa i udaram', napisala je u opisu svoje priče na Instagramu.

Dojenje s implantatima za grudi

Većina žena s implantatima dojke može dojiti, iako postoji nekoliko izuzetaka. Hoćete li dojiti ovisi o izvornom stanju grudi prije operacije i eventualno vrsti rezanja.

Implantati dojke mogu utjecati na količinu majčinog mlijeka koju možete proizvesti. Ali kod nekih, opskrba mlijekom uopće ne utječe.

Možda ćete zabrinuti i učinak dojenja na vaše implantate. Normalno je da grudi mijenjaju oblik i veličinu tijekom trudnoće i nakon dojenja. Dojenje neće utjecati na vaše implantate, ali veličina i oblik ukupnih grudi mogu biti različiti.

Lana Klingor Mihić promijenila implantante u grudima
Shutterstock 

Učinak implantata na dojenje

Implantati se obično postavljaju iza mliječnih žlijezda ili ispod prsnih mišića, što ne utječe na opskrbu mlijekom. Međutim, mjesto i dubina reza koji se koristi za vašu operaciju mogu utjecati na vašu sposobnost dojenja.

Operacija koja održava areolu netaknutom manje je vjerojatna da će uzrokovati probleme. Areola je tamno područje oko bradavice.

Živci oko bradavica igraju važnu ulogu u dojenju. Osjećaj bebe koja sisa na dojci povećava razinu hormona prolaktina i oksitocina. Prolaktin pokreće proizvodnju majčinog mlijeka, dok oksitocin pokreće pad. Kad su ti živci oštećeni, osjećaj se smanjuje.

Rezovi koje se rade ispod dojke ili preko pazuha ili trbuha manje su vjerojatno da bi mogle ometati dojenje.

Je li sigurno dojiti s implantatima?

Prema Centri za kontrolu i prevenciju bolesti, nije bilo nedavnih kliničkih izvještaja o problemima kod beba majki sa silikonskim implantatima.