Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JE LI OVA MAMA PRETJERALA? 'Ako želiš igrati igrice za vikend, napravi 12.000 koraka dnevno'

Roditeljske metode mame influencerice na TikToku potaknule su raspravu roditelja pratitelja, a neki su čak tvrdili da je pretjerala

 mama i sin trcanje.jpg Izvor: TikTok/@themarienfam

Kako je već općepoznati fenomen moderoga društva sve slabija tjelesna aktivnost djece i mladih i sve veća količina vremena provedena za ekranima, svi se slažemo s tim da klince treba dobro motivirati na kretanje i bavljenje sportom.
Jedna je mama motivirala svoju djecu na kretanje jer je uvela pravilo da trebaju zaraditi vrijeme za igranje igrica i to brojem koraka na traci za trčanje. Dakle, njezina djeca moraju 'odraditi' najmanje 12.000 koraka dnevno, i to cijeli tjedan, kako bi 'osvojila' vrijeme za igrice tijekom vikenda.

@themarienfam Yes, ges rubning in crocs. #videogames#boymom#workout#momlife♬ Good Day - Nappy Roots

Kako je na svome TikToku (@themarienfam) objavila snimku svoga sina kako hoda na traci s potpisom: '12 000 koraka dnevno za igrice vikendom', naišla je na burne reakcije roditelja.

Neki su ovu metodu pohvalili i istaknuli problem manjka tjelesne aktivnosti kod djece, a neki su mamu upozorili da bi ova metoda mogla imati i negativan učinak na dječje samopouzdanje i stvoriti im lošu sliku o njihovu tijelu.

Onim roditeljima koji su se doslovno šokirali njezinim pristupom i smatrali ga ekstremnim, mama, inače profesorica tjelesnog odgoja, pokušala je objasniti: 'On ne trči na traci svaki dan. Moja djeca mogu postići zadani broj koraka kad god žele, ali ih moraju sakupiti ako žele igrati vikendom igrice, i to im je zabavno'.

Mama je također objasnila kako se njezina djeca školuju kod kuće i kako im je potrebna tjelesna aktivnost da bi ostala zdrava. Dodala je i da su za Božić dobili konzolu za igranje igrica te da je primijetila da su sve manje vremena provodili u kretanju , a sve više pred ekranom pa im je odlučila na 'zdrav' način ograničiti vrijeme pred ekranom.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije