Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEUSTRAŠIVE KAO RATNICI, REKORDERI U NESTRPLJIVOSTI: Zašto su bebe rođene u travnju posebne?

Jesmo li doista preslika prirode? Neke priče kažu da godišnje doba u kojem se rodimo, na neki način svoje specifičnosti daje našem karakteru. Pa pogledajmo što kažu neka promatranja - ne želimo nikako reći znanstvena, prije bismo ...

 beba ratnik Izvor: Shutterstock

Dani postaju duži, oko nas miriše rascvjetala stabla, ima malo kiše i još nisu nastupile vrućine. Doista prekrasno razdoblje godine... Djeca koja su rođena u travnju očito su 'pokupila' sve pogodnosti ovoga razdoblja i prenijele ga u svoje osobine. Evo nekih osobina koje imaju djeca rođena u travnju.

Vrlo optimistični!

Ne vjerujete nam? Da, postoje i studije koje to potvrđuju. Bebe rođene u ožujku, travnju i svibnju uglavnom su optimistične. Njima je čaša uvijek napola puna, oni su osobe koje pronađu zraku sunca i u najmračnijem tunelu. Nemojte misliti da su samo kao djeca nasmiješene, osobe rođene za proljetnih mjeseci odrastaju u doista optimistične ljude.

Osjećajni i empatični

Bebe rođene u travnju vrlo su emotivne. Doživljavaju baš svaku emociju i duboko je proživljavaju, i to ne samo svoju. Njihova sposobnost da osjećaju ljude oko sebe zadivljuje. Ako trebate rame za plakanje ili ‘uho’ za slušanje, birajte osobu koja je rođena u travnju.

Neustrašivi

Ova djeca su neustrašiva otkad stanu na svoje noge. Baš kao što i njihovi horoskopski znakovi Ovna ili Bika kazuju, imaju duh ratnika: znaju se zauzeti za sebe, ali ne zaboravljaju ni druge. U budućnosti ova djeca najčešće stasaju u borce za ljudska prava ili aktiviste na nekom socijalnom području. Malo ih je teško odgajati jer takav djeca nemaju straha I rado se upuštaju u razne vratolomije i pustolovine.

 Bebe rođene u travnju Izvor: Shutterstock

Cijene prijateljstvo

Rođeni u travnju su odani i vjerni prijatelji, a prijateljstvo im je na visoko na ljestvici životnih prioriteta. Travanjska djeca često odrastaju uz prijatelje koji ih prate od vrtićke dobi.

Nestrpljivi

Izrazita kreativnost u kombinaciji s neustrašivošću i odvažnošću rezultira velikim nestrpljenjem.  Nije sve zlatno i sjajno kod beba rođenih u travnju. Kada govorimo o nestrpljivosti, ova su djeca rekorderi u tome, sve žele sada i ovdje. Ako nešto ne ide brzinom koju su zamislili, radije će sami sve realzirati nego čekati na druge.

Rođeni vođe

Prema istraživanju provedenom na Sveučilištu British Columbia, bebe rođene u travnju (i one u ožujku) imaju veću vjerojatnost postati korporativni vođe nego djeca rođena ljeti. Nakon što su napravili analizu rođendana 375 direktora u 500 kompanija između 1992. i 2009. zaključili su da je to zbog dobi u kojoj su krenuli u školu. Naime, travanjske bebe imaju veću vjerojatnost da će biti najstariji u razredu pa će se još u djetinjstvu izdvojiti kao voditelji te naučiti funkcionirati na način da je njihova riječ posljednja.

Željni avanture

Djeca rođena u travnju imaju stalno traže nešto uzbudljivo, željna su avanture. Ne boje se preuzeti rizik, zapravo uživaju u adrenalinu. Kada su u pitanju najljuđi pothvati, koji po mogućnosti uključuju sportske vještine, oni su prvi u redu.

Noćne ptice

Studija objavljena u magazinu Sleep tvrdi da osobe rođene u proljeće i ljeto idu kasnije na spavanje nego zimska djeca pa izgleda da će vaš slatkiš rođen u travnju izrasti u ‘noćnu pticu’.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije