Da je StoryGourmet Chef's Secret Dinner iskustvo kao rijetko koje, gdje se događa spoj gastro senzacije i atmosfere koju čine zanimljivi uzvanici te chef koji prezentira jednu sasvim novu, razigranu priču, znaju svi koji ovaj projekt prate. Tako su uzvanici i ove večere mogli okusiti i doživjeti puno više nego su i sami mogli zamisliti. Borna Kotromanić, Đurđica Vorkapić, Domagoj Jakopović Ribafish sa djevojkom Kasandrom Draganić, Ana Vučak Veljača, Tomislav Petranović, Mirjana Mikulec i Ines Preindl došli su sa svojim pratnjama na ovaj jedinstveni doživljaj.
Za početak, uz piće dobrodošlice što je bio vrhunski šampanjac Mumm, dočekao ih je i kvartet saksofonista zagrebačke Muzičke akademije, Lunimae. Nakon zajedničkog druženja u posebnoj VIP sobi hotela, uzvanici su se uputili na večeru gdje ih je glazbenom pratnjom dočekao tim gitarista i violinista, također studenata Muzičke akademije. Ovi mladi ali iznimno talentirani glazbenici, svojim notnim taktovima brinu se i za glazbenu atmosferu mnogih drugih političkih i dužnosničkih svečanih večera, istaknula je njihova voditeljica Martina Gojčeta Silić, inače Prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju. Izvodili su moderne jazz standarde te skladbe španjolskih i drugih južnoameričkih skladatelja poput Astora Piazzole, Manuela de Falle, Enriquea Granadosa ...
Pogleda na sam stol također je bio impozantan za što se pobrinuo tim cvjetnog ateliera Lela Design koji je na čelu s Mirelom Lelom Mikšić osmislio cjelokupan dizajn stola te ostalih cvjetnih instalacija koje su se odlično uklopile u tamno zeleni baršun i elegantnu verziju industrijskog dizajna prostora.
Svaki zanimljivi slijed hrane slijedili su i pomno osmišljeni ginovi najprodavanijeg premium svjetskog branda gina, a pravo osvježenje donijela je voda Jamnica i Jana, koji su sponzori i ovogodišnjeg događanja StoryGourmet Chef's Secret Dinner.
A kako je to izgledalo na tanjuru i koje su to kombinacije sastojaka iznenadile uzvanike, donosimo vam u meniju koji je posebno smišljen za ovu priliku:
DRY AGE SUSHI
STRIP LOIN DRY AGE 40 DANA / OYSTER LEAVES / WASABI / GEL SOYA
TELETINA VS TUNA
TELEĆI FILE/ LIST KAPARE / CRNI SEZAM / PJENICA TUNA / BORAČ
SRNA VS GAMBERO ROSSO
SRNEĆI FILE /GAMBERO ROSSO / KUPINE / BABY TIKVICA / ACETO PERLE / ŠAFRAN
SVINJA VS JAKOBOVA KAPICA
LARDO / JAKOBOVA KAPICA / PASTRNJAK / HREN / KOPAR / IKRA
JUNEĆI FILE VS HLAP
BABY BEEF JUNEĆI FILE / HLAP / ŠENON / KUKURUZ / KOKICE / ŠPAROGE
KRUŠKA VS ČOKOLADA
KRUŠKA / BIJELA IVOIRE VALRHONA ČOKOLADA / KAVA
Fotografije: Robert Gašpert/Story
Chrissy Teigen kritiziraju jer joj kći drži noge na kuhinjskom pultu dok kuhaju
Kako darovita djeca zamišljaju bolji svijet? Birali bi učitelje, predmete, a tehnologija im je pomagač, ne gospodar
Maja Šuput pokazala novu Bloomovu frizuru: 'Baš si ga skratila, sad je pravi dečkić'
Dragi odrasli...: Pisma djece iz Hrvatske za bolji svijet, ovo su njihove poruke
Uranjeno božićno ukrašavanje usrećuje, znanstveno je dokazano